Immunrendszer-erősítésre fel!

immunrendszer
immunrendszer

Bár kevesen tudják, de a bőr az immunrendszer külső, védelmi bástyája. Azaz ha ezen a szinten valami nem stimmel, akkor a kórokozók bejutása gyakorlatilag akadálytalan. Így amikor a szervezet roborálása a cél, akkor érdemes két oldalról megközelíteni a kérdést. Egyrészt a bőr megtámogatása mindenképpen jó ötlet. Másrészt a kiválasztó szervrendszer erősítése kifizetődő taktika, hiszen ma már köztudott tény, hogy a bélrendszer egyúttal az immunitás otthona.

Miért baj az, ha száraz, repedezett, gyulladt a bőr?

A dehidratált bőr, mint jelenség napjainkban akár tömegesnek is mondható. És bár milliókat érintő problémáról beszélünk, valójában csak kevesen tudják, hogy miért gond az, ha a bőrük nincs a topon. Ahogy azt fentebb említettük, az immunrendszer külső bástyájáról, védelmi vonaláról van szó. Azaz, ha ez a védvonal meggyengül, akkor a kártékony betolakodók pikk-pakk bent találhatják magukat. Ezt pedig senki sem szeretné.

A méltán híres fügekaktusz ezen a ponton léphet a képbe, mint a bőr „gyógyítója”. Az alkalmazásával ugyanis drasztikus mértékű javulás érhető el, már rövid időn belül is. Az csak egy dolog, hogy a hatására a fiatalodás szemmel láthatóvá válik. Nem, mintha ez nem okozna mindenkinek nagy örömöt. De ami ennél is lényegesebb, hogy a bőr textúrája megváltozik, a hidratációnak hála visszanyeri ruganyosságát, ezzel együtt a védekezőképessége is fokozódik. Szóval a kórokozóknak ezek után kétségtelenül kívül tágasabb!

Na és hogy jön ide a kiválasztó szervrendszer?

Úgy, hogy ma már orvosilag bizonyított tény: a bélrendszerben lakik tulajdonképpen az immunrendszer. A májnak, mint méregtelenítésért felelős szervnek főszerep jut a megfelelő kiválasztásban, a salakanyagok kiszűrésében, eltávolításában. Ha ez a folyamat megakad, akkor a test ellenállóképessége drámaian lecsökkenhet. Őseink szerint a varázslatos máriatövis minden ilyen jellegű problémát megold. És valóban. Alkalmazásával a máj működése optimalizálható, ezáltal a kiválasztás milyensége, minősége fokozható. Így aztán látszólag „közvetett” módszerekkel közvetlen hatást érhetünk el a roborálás területén.