Lakberendezési trendek 2022-ben

lakberendezési trendek
lakberendezési trendek

Az idei lakberendezési divat olyan irányokat követ, amelyeket garantáltan elnyerik majd a többség tetszését. Mindennek tetejébe a megvalósításuk rendkívül egyszerű. A modern minimalista irányzat keveredése naturális és retro elemekkel rendkívül mutatós enteriőrt alkot, ezen felül praktikus is.

Fókuszban a retro bútorok

A nagymama régi kanapéját nem éri meg kidobni azoknak, akik tartani szeretnék a lépést az idei lakberendezési trendekkel. Sokkal célszerűbb manapság ezt felújítani egy kis festéssel és némi új kárpittal – például kék vagy zöld színűvel. Ez a két szín ugyanis idén uralkodónak számít. A régi bútorok renoválása ráadásul teret ad kreativitásunknak, nem beszélve a pazarlás elkerüléséről. Továbbá a retro darabok renoválása rengeteg pénzt is megspórolhat nekünk. A legtöbb bútor egy alapos csiszolás után azonnal festhető. Egy praktikus festékszóró pisztollyal felvértezve pedig nem kell profi festőnek lennünk, hogy egyenletes, szép felületet kapjunk. Ilyen készüléket ma már szinte bármelyik áruházban beszerezhetünk, akár az Alza oldalán is. Ha tehát szeretnénk az aktuális trendek szellemében átrendezni a lakást, nem kell azonnal százezreket költenünk új bútorokra.

Naturális berendezési elemek

A karantén óta az embereknek megnőtt az igénye arra, hogy otthonukban is érintkezhessenek valamilyen szinten az anyatermészettel. A tömör fa bútorok, a rattan, a nád és a bambusz használata mellett a különféle kézműves tárgyak is újra helyet kaptak. Egy modern világos környezetben, a természet apró kincsei sokkal értékesebbé válhatnak, mint bármely különleges műalkotás. Bátran gyűjthetünk tehát érdekes ágakat, kavicsokat vagy akár madártollakat, amelyek nagyszerű dekorációi lehetnek a letisztult, modern enteriőrünknek. A fa, a natúr vászon és más természetes anyagok használata egyébként is relaxáló hatást közvetít, az idei trendek pedig a különféle katasztrófák forgatagára való tekintettel pontosan erre fókuszálnak. A karantén alatt a lakberendezési irányzatok is éles fordulatot vettek, így valami jó is kisült a dologból a számtalan tragédia mellett.