Legnépszerűbb petíció: Tiltsák be Magyarországon is az állatok cirkuszi szerepeltetését!

A tavalyi év legnépszerűbb petíciója Magyarországon, az állatok cirkuszi szereplésének betiltásáról szólt. Az állatvédők számtalan érvet felsorakoztatnak amellett, hogy miért nem helyes, hogy állatok léphetnek fel a porondon. Most összefoglaljuk miért is emelték fel oly sokan a hangjukat az állatok ügyében.

Az Európai Unió 28 országából, már 20-ban betiltották, hogy vadállatok felléphessenek a cirkuszban. Több helyen már háziállatok sem szerepelhetnek.

Az állatvédők szerint: az állatokat nem könnyű betanítani a cirkuszi mutatványokra, sokak szerint megfélemlítéssel, éheztetéssel, vagy fizikai eszközökkel veszik rá őket, hogy elvégezzék a feladatukat. A gyerekeknek hatalmas élmény, ha vadállatokat láthatnak a cirkuszokban, azonban az állatok számára ez már kevésbé szórakoztató. Napjainkban, amikor már sok vadállat faj a kihalás szélén áll, mindent meg kell tennünk azért, hogy ezek az állatok a természetes élőhelyükön élhessenek és szaporodhassanak.

A petíció célja, hogy az emberek összefogjanak és hangot adjanak annak, ha nem tartják helyesnek, hogy az állatok felléphessenek a cirkuszban.

A petíció itt érhető el.