Még biztosan nem próbáltad ezeket a kerti tippeket, amelyekkel könnyebbé teheted a kerti munkákat!

Akinek van kertje és szereti gondozni az arra törekszik, hogy minél könnyebben elvégezhesse a kerti munkákat. Sok féle praktikát kipróbálunk, olyanokat amelyeket már tudunk, vagy esetleg mástól lesünk el, mi is bemutatunk ma nektek néhány hasznos tippet, amelyekkel a segítségetekre lehetünk.

Ha megkérdeznétek tőlünk, hogy a fotókon bemutatásra kerülő ötletek közül melyik a kedvencünk, azt válaszolnánk, hogy mindegyik. Először is a snidling palántázással kezdenénk, mert ez az egyike a kora tavasszal elvégzendő munkálatoknak.

Mi a véleményeteket arról, hogy a palánták körüli földet úgy tartsuk nedvesen, hogy egy lyukakkal ellátott műanyag palackot elásunk a földbe, a palackot megtöltjük vízzel és a lyukakon keresztül a víz a földbe folyik, így mindig nedves lesz.

Könnyebben fúrhatok lyukakat a földbe a következő tipp alkalmazásával. Egy darab furnérba, vagy fába verjetek több szöget és ezekre tegyetek parafadugót. A legkönnyebb módja, hogy több lyukat fúrjatok a földbe egyszerre.

Találtunk egy másik ötletet is amely palackokból álló infúzió, ha megtöltjük vízzel a palackokat, nedves marad a föld az uborka tövénél. Hogy tetszik ez az ötlet?

Egy másik módja a palánták locsolásának ha nagyobb méretű műanyag palackokat megtöltünk vízzel és ezt használjuk, mert ez a mennyiségű víz több napra is elegendő.

A következő ötlet egy fából készült állvány amely a hagyma ültetésénél nyújthat segítséget. Ha már eldugdostátok a hagymát akkor elkészíthetitek ezt az eszközt a jövő évi hagymaültetéshez.

Az ízletes rétek tojástartók felhasználásával könnyebben elvethető. Hogyan? Nagyon könnyen, a tojástartókat vágjuk ki és a kivágott lyukakba ültessük a retek palántákat. Sokkal könnyebb dolgotok lesz mert mindegyik palánta egyedül nő nem kell a későbbiek során kiritkítani a palántákat.