Meghalt az egy éves kisbaba a fürdőkádban, amíg az anyja a lakásban telefonált

A nő több, mint háromnegyed órát beszélt telefonon, ikreit felügyelet nélkül hagyva a fürdőszobában.

A szörnyű tragédia Walesben történt. A 13 hónapos Rosie Morris az ikertestvérével fürdött, amikor édesanyjuk kiment a fürdőszobából, és 47 percen át telefonált. Az anya tagadja a súlyos vádakat: Azt mondja, ki-be járkált a fürdőszobába, ránézett a gyerekekre, sőt, még játszott is velük. Hozzátette, korábban semmi gond nem volt a gyerekek fürdetésével.

Mikor a bíróságon felhívták rá a figyelmét, hogy életveszélyes ilyen korú gyermekeket felügyelet nélkül hagyni a fürdővízben, így reagált:

A legegyszerűbb házi kenyér recept! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha és mindig jól sikerül

“Nem feltételeztem, hogy bármi baj történhet”

A tárgyalás során bizonyosságot nyert, hogy a nő fel-alá mászkált a lakás helyiségeiben, nem érzékelte, mennyi ideje telefonál, és nem merült fel benne, hogy veszélynek teszi ki gyermekeit. Védői azzal érveltek, hogy a nő egy olyan betegségben szenved, ami miatt az átlaghoz képest nehezebben tudja feldolgozni az információkat.

Az orvosszakértő vizsgálata alapján a kislány halálát szívroham okozta. Annak ellenére, hogy fulladásra utaló jellemző jeleket nem találtak, arra jutottak, hogy a gyermek halála mindenképp összefüggésben áll a fulladással.