Megkóstoltuk a cukkini sajtot, finomabb lett mint gondoltuk

A cukkini sajt elnevezés meglepőnek tűnhet, mert ez nem egy hagyományos sajt. Egyszerű és finom, nekünk első kóstolásra kedvencünk lett. Leginkább egy kenhető sajtra hasonlít, de természetesen akár fel is lehet szeletelni és úgy is lehet enni.

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

Mikor nem tudod mire használd fel a cukkinit, érdemes megkóstolnod ezt a variációt. Nem olyan lesz mint a bolti sajt, főleg mivel tej nélkül készül. Ez egy egyszerű zöldség sajt, ami csodássá teszi a pirítóst, vagy más étel mellé is kínálhatod. Csak néhány dologra lesz szükség, hogy elkészítsd.

Ebből a mennyiségből egy kisebb adag lesz, ha nagy a család, érdemes dupla adagot készíteni, nagyon finom és egyszerű ötlet. Ha valami különlegességgel lepnéd meg a szeretteid, ez vélhetőleg elnyeri a tetszésed. Néhány órára hűtőbe tesszük és utána gyönyörűen lehet szeletelni.

A cukkini sajt meglepően finom még akkor is, ha az íze nem hasonlít a sajtéra. Csodás állagú, ezért ha szereted a finom krémeket, amelyeket kenyérre lehet kenni, biztosan elnyeri majd a tetszésed. Felszeletelve más ételekkel is tálalhatjuk, finom eleme lehet a vacsorának. Ez egy nagyon egyszerű zöldség sajt, ami a filléres receptek közé tartozik, hiszen csak néhány dolog kell az elkészítéséhez.

Elsőre mindenkinek meglepő az elnevezés, azonban ha megkóstolod, hamar elnyeri a tetszésed, mert nagyon finom és ráadásul alig van vele dolog. Ahogy láthatod, alig van benne fűszer, de természetesen úgy fűszerezheted, ahogyan csak szeretnéd.

Hozzávalók:

  • 600 g cukkini,
  • 40 g vaj VAGY margarin,
  • 1 teáskanál só,
  • bors,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 merőkanál főzővíz,
  • 12 g zselatin.