Mi mindenre használhatjuk a szódabikarbónát? Mutatunk néhány remek tippet!

Mindenki tudja, hogy a szódabikarbónát sütemények készítéséhez használhatjuk, de nem sokan tudnak arról, hogy még mi mindenre alkalmas. A most következő cikkben bemutatjuk nektek, hogy a szódabikarbónát még milyen sok módon használhatjuk.

Első felhasználási mód, a növényeink táplálása. Tegyünk egy edénybe 2 l vizet és 1 kanál szódabikarbónát, majd ezzel a keverékkel öntözzük meg a virágainkat. Rövid időn belül látható lesz az eredmény, a növények sokkal szebben fejlődnek majd.

A második felhasználási mód, ha megégetjük magunkat, azonnal tegyünk az égés helyére hideg vizes borogatást, egy kevés szódabikarbónával vegyítve. Egy vízzel és jéggel töltött tálba tegyünk szódabikarbónát, majd mártsunk bele egy darab fáslit és ezzel tekerjük be az égési sebet. Rövid idő alatt enyhülni fog a fájdalom.

A harmadik felhasználási mód, frissé teszi a leheletet. Ehetünk bármit, hagymát, fokhagymát, ha étkezés után szódabikarbónás vízzel gargarizálunk,  megszűnik a kellemetlen szájszag. A szódabikarbónát használhatjuk dezodorként is.

Egy másik felhasználási mód, megtisztíthatjuk a vörös húsokat vele, felhasználás előtt. Kenjük be a húst egy réteg szódabikarbónával, majd hagyjuk állni rövid ideig a hűtőben, ezután mossuk le a húst és már készíthetjük is a főzéshez.

Friss illat lesz a szekrényben, ha egy tiszta zokniba szódabikarbónát teszünk és a ruhásszekrénybe tesszük.

A videóban megtekintheted, mi mindenre használható a szódabikarbóna