Miért szárad el az orchidea rügye virágzás előtt?

Az orchidea egy olyan növény amelyet sokan szeretnek, de mivel ez a növény több odafigyelést és gondozást igényel nem minden esetben örülhetünk a virágzásának, mert sajnos már virágzás előtt elszárad a rügy.

Hogyan történik ez az elszáradás?

1. A szépen kifejlődött virágrügyek virágzás előtt 1-3 nappal kiszáradnak.
2. Lassan nyilvánvalóvá válik, hogy nem lesz virágzás az elszáradt rügy miatt.
3. Ez egy nagyon érdekes jelenség, főleg akkor amikor a középső rügyekkel történik, mert úgy tűnik, hogy a kinyílt virágoknak és a virágrügyeknek nincs semmi bajuk.

Miért történik ez?

1. Az orchidea elveszíti a rügyeket egy sokk következtében, amelyet a hőmérséklet okozhat.
2. Ha ez a növény 10 foknál alacsonyabb hőmérsékletű helyiségben van, akkor biztosan elveszíti a rügyeket virágzáskor és csak azok a virágok maradnak meg rajta, amelyek már ki vannak nyílva valamennyire.
3. Ez a helyzet általában olyankor történik, ha télen vásárolunk orchideát, mert ilyenkor a növény ki van téve a hideg levegőnek, szálítás közben.
4. A téli időszakban történő szellőztetés is veszélyes az orchidea számára, ezért az orchidea közelében ne nyissuk ki az ablakot.

A legegyszerűbb házi kenyér recept! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha és mindig jól sikerül

Mi veszélyezteti még az orchidea virágzását?

1. Sűrűn vagy nagyon ritkán van locsolva.
2. A növény áthelyezése sötét helyről olyan helyre, ahol egyenesen rá süt a nap.

Még mielőtt elkezdődne a virágzás, győződjünk meg arról, hogy a növény meg van védve minden olyan tényezőtől amely veszélyt jelenthet a számára, legyen szó hőmérsékletről, fényről vagy a talaj táplálásáról!