Mitikus napjaink – Így kerüld a balszerencsét!

Az ősidőkben számos olyan vallás létezett, amelyek a hét napjait tette felelőssé jó vagy rossz események bekövetkezéséért, de szép számmal kötődtek azokhoz a babonaságok is.

Szerelemben, háborúban, vagy a mezőgazdasági munkák során figyeltek legjobban az emberek arra, hogy a hét melyik szakaszában járnak, amikor elintéznivalójuk akad, mindebben főként a bolygóknak tulajdonítottak főszerepet.

HÉTFŐ

A hét első napját a Hold befolyásolja. Általában jó alkalmat ad minden új munkálat megkezdésére, kivéve a házépítést. Nem szabad azonban ezen a napon pénzt kölcsön adni és a fejet érintő gyógyászati tevékenységeket végezni. Ezen a napon sokat kell inni és magas víztartalmú zöldségeket, illetve vízben élő állatokat enni.

KEDD

Ez a nap a Mars uralma alatt áll. Jó alkalmat nyújt harcba indulni, vitákat lefolytatni, halogatott dolgokat véghezvinni. Tilos azonban ekkor házasodni, fonalat fonni, illetve úgy lefeküdni, hogy mosatlan ruha vagy edény marad a házban. Bánjunk bátran a fűszerekkel főzés közben.

SZERDA

A hét harmadik napja a Merkúré, ami a jóknak örömet, a rosszaknak bánatot hoz. Ideális időpont vetésre,ásásra, építkezésre, pénzügyi manőverek véghezvitelére, adósságbehajtásra, utazásra és költözésre. Tilos azonban szerdán fürödni, mosni és házasodni, illetve vesebetegségeket kezeltetni. A petrezselyem és a savanyú fűszerek fogyasztása jó egészséget hoz ma.

CSÜTÖRTÖK

A csütörtök a Jupiter uralma alatt áll. Ekkor jó vetni, ültetni, oltani, építkezni, vásárolni és a legjobb időpont megházasodni. Nem jó viszont fonni, illetve májpanaszokat kúrálni. Az étkezést illetően együnk békés állatokat, csirkét,juhot,bárányt.

PÉNTEK

A péntek a Vénusz hatalma alatt áll. Ideális nap házasodásra, tilos viszont ekkor vetni és kenyeret sütni, fonni, adósságot behajtani és általában dolgozni. A pénteki babonák legismertebbje, hogy „aki pénteken kacag, vasárnap sírni fog”.

SZOMBAT

A szombat a Szaturnusz fennhatósága alatt áll. Remek alkalom mindenféle kerti munkára, kenyérsütésre, de tilosban jár és az ördöggel cimborál, aki ekkor házasodik, borotválkozik, varr vagy ezen a napon kezd gyógyító kúrába.

VASÁRNAP

A hét utolsó napja a Napé, és ezzel együtt az ünneplésé, vigalomé,vadászatoké és nagy lakomáké. Nem hoz szerencsét azonban a vasárnapi munka, az orvoslás, az építkezés és a házasodás sem.

Life Advisor

További írásaimat a pozitivitás és motiváció forrásáról, inspirációval és működő tanácsokkal lifeadvisor.blog.hu weboldalon olvashatod. Csatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Annak érdekében, hogy ne maradj le semmiről, hogy láthasd a legújabb posztjainkat, idézeteinket, videóinkat…