Most már én is tudom, hogyan nyerjem vissza a zoknik és a pólók fehérségét anélkül, hogy vegyszereket használnék! Ezzel a módszerrel fehérebbé váltak a hónál!

A hófehér zoknik és pólók annyira fényesek és elegánsak, hogy a gyermekeken ugyanolyan jól állnak, mint a felnőtteken. Persze, csak abban az esetben, ha makulátlanul tiszták. A kimosott, de mégis piszkosfehér, sárgás ruhadarabok lehangoló benyomást keltenek.

Ez különösen igaz a gyermekruhákra. A gyermekek mindig megtalálják a helyet és módot, hogy nyakig piszkosak legyenek, viszont sok esetben nem a legbiztonságosabb módszer a gyermek ruházatának fehérítése erős vegyszerekkel. Hogyan lehet visszaadni akkor a ruháink fehér színét ilyen veszélyes szerek nélkül? A bizonyított és egyszerű népi módszerek ezúttal is kihúznak minket a csávából!

Hogyan fehérítsük ki a hajdanvolt fehér ruháinkat

A bórsavval történő fehérítés

A bórsavat könnyű megvásárolni bármely gyógyszertárban. Az anyag mélyen behatol a ruha szövetei közé, nem hagy esélyt megmaradásra még a nagyon régi foltoknak sem.

Amire szükséged lesz:

  • bórsav (bórvíz),
  • 10 liter víz.

Használata:

  1. A tíz liternyi vízhez keverjük hozzá egy kevéske bórsavat
  2. Alaposan keverjük össze, hogy a bórsav teljesen feloldódjon. Tegyük bele a kifehérítendő ruhákat.
  3. Két óra elteltével vegyük ki a ruhadarabokat, és mossuk ki a hagyományos módon.

Amint láthatod, könnyű visszaadni a fehér ruháink csillogó ragyogását. Most már te is tudod, hogyan fehérítheted ki fehér ruháidat otthon körülmények között, és ezután hosszú ideig élvezni fogjátok a szemet gyönyörködtető fehérséget.