Nappali világítás: 3 kreatív ötlet

nappali világítás

A nappali minden otthon társasági gyülekezőhelye: itt fogadjuk a hozzánk érkező vendégeket, itt tartjuk a maratoni Netflix-estéket és a vasárnapi ebéd után is ide dőlünk le sziesztázni. Ritkán gondolunk azonban arra, hogy a kényelmes bútorzat mellett megfelelő fényekkel is tehetünk azért, hogy igazi öröm legyen kikapcsolódni a nappaliban. Cikkünkben három kreatív világítás ötletet is bemutatunk.

Az elmaradhatatlan állólámpa

Ha a nappaliban található fényekre gondolsz, akkor neked is biztosan egy díszes csillár és egy kanapé melletti állólámpa jut eszedbe először. Míg a hagyományos fővilágítást izgalmasabban is meg lehet oldani (akár LED panelekkel vagy mennyezetbe épített spotlámpákkal), addig az állólámpát nem érdemes kifelejteni a berendezésből.

Nemcsak otthonossá teszi a helyiséget, de arra is lehetőséget ad, hogy visszafogott fényekbe vond a nappalit. Estéken, amikor már lefekvéshez készülődsz vagy téli késő délutánokon nincs is szükség erősebb világításra – társas partihoz pedig még mindig felkapcsolhatod a központi lámpát.

Díszlécbe rejtett világítás 

Nem is gondolnád, hogy a mennyezeti díszléc mi mindenre jó azon kívül, hogy igen népszerű díszítőelem. Ha te is érdekesnek találod a LED szalagos világítást, akkor miért ne próbálnád ki épp a nappaliban?

A rejtett világításos díszléc remekül kiegészíti a szoba fő fényforrását, másik előnye pedig, hogy nem kerül sokba és te magad is beszerelheted. Az öntapadós RGB LED szalagokkal igen könnyű bánni, az pedig már csak ízlés kérdése, hogy milyen színű LED csíkkal dobod fel a nappali atmoszféráját.

Hangulatfények a nappaliban: tündérfény és fényfüzér

Ha nincs energiád vagy kézügyességed nagyobb átalakításokhoz, akkor sem kell elszomorodnod. A LED technológiás termékek útvesztőjében akkor is találhatsz fogadra valót, ha valamilyen 5 perc alatt kivitelezhető megoldást keresel.

A fényfüzérek szerencsére nemcsak a karácsonyfán mutatnak jól, feldobhatod velük az enteriőrt is. A szuper áron beszerezhető LED füzérek jól mutatnak a könyvespolcon, a tévé háta mögött, de akár a galéria lépcsőjére is feltekerheted.

Ha pedig egy kis varázslatos hangulatot is szeretnél a helyiségbe csempészni, akkor válaszd a tündérfényeket. Ezek a miniatűr LED fényforrások úgy ragyognak, mintha apró tündérek volnának. Helyezd őket egy dunsztos üvegbe vagy üvegtálba, így nemcsak fokozhatod a fényerejüket, de dekorációnak is használhatod őket a nappaliban.