Nem vagyok hajlandó 1200 ft-ot adni egy kiló újkrumpliért! Ki csatlakozik hozzám?

Megszoktuk, hogy minden drága manapság, de hogy az újburgonya ára 1200 – 1500 forint között mozog, azért az meglepett. Kimentünk a piacra, megláttam az újkrumplit és nagyon megörültem neki, gondoltam veszek egy kilót, hogy valami igazán finom tavaszias köret kerüljön az asztalra, de mikor megláttam az árát, elment tőle a kedvem.

Megkérdeztem az eladót, hogy ne haragudjon, de mondja már meg, miért lett ilyen drága az újkrumpli? Tavaly sem volt olcsó és tudom, hogy még csak mostanában jelent meg, na de akkor is!

El is magyarázta, miért kerül ennyibe… mert még csak a fóliában termelt újburgonya jelent meg a piacon, mivel nagyon elhúzódott a tél, sok volt a csapadék, a szabadföldi újburgonyára még várni kell, de annak az árának se fogunk örülni.

Nem tudom ki, hogy van vele, de én egyszerűen nem vagyok hajlandó kifizetni ennyi pénzt egyetlen kiló krumpliért, ami azért valljuk be, egy ebédhez kevés. Mellé még kellene egy kis rántott hús, vagy pörkölt, főleg ha vasárnapi ebédről beszélünk, de akkor készüljön már mellé egy kis uborkasaláta is. Mivel hétvégén egy asztalhoz ül a család, egy kiló krumpli nem is lenne elég… így én erről egyenlőre lemondok és finom krumplipürét készítek a régi, de sokkal olcsóbb burgonyából.