Nyári lakberendezési trendkörkép

Az évszakhoz kapcsolódó legújabb stílusok, amik nem csak egy szezonra szólnak.

Hosszú hónapokig csak ábrándoztunk a kéken ragyogó égről, az aranylóan tündöklő napfényről, ami végre megérkezett. Az évszakra jellemző utánozhatatlan hangulatot becsempészhetjük otthonunkba is, ha pedig elég szemfülesek vagyunk, akkor nem csak a szezonban, hanem egész évben jelen lehet otthonunkban a nyarat idéző stílus.

Évszakhoz illő színt választottak szakemberek a szezon egyik legfontosabbjának, nem is véletlenül, hiszen az egyik legkellemesebb dolog hőségben a vízparton hűsölni, és felhőtlenül kikapcsolódni. A megnyugtató kék tehát, amit idén több árnyalatában is megtalálhatunk a belsőépítészeti, lakberendezési trendekben. Akár egy világosabb kék a fehérrel kombinálva, hogy görög hangulatot idézzen, akár a városi dzsungel stílus egy elemeként a sötétkék vagy a tengerpartok színeibe burkolt otthonban egy lágyabb, pasztell árnyalat is jó választás lehet.


A nyári hónapok egyik legfontosabbja a természetes anyagok és a semleges színek jelenléte. A környezetbarát berendezés egyre inkább előtérbe kerül nem csak egy adott szezonra, hanem hosszabb távra vonatkozóan is, a tudatosság és a fenntarthatóság fontosabb, mint valaha. Bútorok választásakor ma már nem csak a stílus, hanem a származás is szempont. A (natúr) fa bútor az egyik olyan eleme a trendnek, ami egész évben, sőt évekig velünk marad, egyedi színe és mintázata megnyugtató. Az olyan természetes anyagok, mint a juta, bambusz, gyapjú és lenvászon megidézik a bohó nyári hangulatot, miközben színeikben és textúrájukban is megfelelnek az évszaknak, és ezzel együtt az uralkodó trendeknek is. Bátran válasszunk neutrális, semleges színeket is az otthonunkba, hiszen alapként könnyen párosíthatóak egy-egy hangsúlyosabb árnyalattal, és bár a krémes színek lassan kikopnak, a szürkék, a különféle kávébarnák, bézsek továbbra is jelen maradnak. A világutazó, a városi dzsungel hangulat, de a természetbarát stílusokban is elférnek a sötétzöldek, amiknek legtökéletesebb képviselői az élő növények, amik szintén évekig lakásunk díszei lehetnek.