Öt tojást lopott a gyermekeinek… ..de ahelyett, hogy letartóztatták volna, a rendőrök vásároltak nekik rengeteg ételt!

Tégy jót egy emberrel, és ezt a jót visszakapod!

A szegénység gyakran egészen kétségbeesett cselekedetekre ösztönzi az embert. Ezért, amikor ennek a nőnek döntenie kellett, hogy vagy lop, vagy hagyja éhezni a gyermekeit, természetesen habozás nélkül az első lehetőséget választotta. Csak 5 tojást lopott el, de azonnal elkapták, írja a Wake Up Your Mind.

Amikor William Stacy rendőr kiérkezett a helyszínre, és meghallotta a történetet, annyira megsajnálta a nőt, hogy a büntetés helyett úgy döntött, hogy inkább segít neki.

Mrs. Johnson két leányát, unokahúga és két, 1 és 3 év közötti unokáját neveli, havonta 120 dollárból. Azonban a múlt héten kirabolták, és a család az éhezés szélére került. Szombat óta már két napja, hogy nem ettek semmit, így a nő bement az egyik helyi szupermarketbe, de csak 1,25 dollárja volt, hogy tojást vásároljon.

Kétségbeesetten megállapította, hogy nem tud 50 centért tojást vásárolni, így öt tojást tett a zsebébe. Azok azonban azonnal összetörtek a zsebében. – Nem vagyok valami jó tolvaj – mondta Mrs. Johnson.

A bolt munkatársai megállították, amikor meglátták, hogy a zsebéből folyik a tojássárgája és a fehérje. A szerencsétlenkedő tolvaj azonnal elismerte, hogy el akarta lopni a tojásokat, hogy megetesse a családját. A bolt kihívta a rendőrséget, de amikor William rendőrtiszt megérkezett és meghallotta a történetet, úgy döntött, hogy nem fogja letartóztatni a nőt.

A bolt alkalmazottaival egyetértésben úgy döntöttek, hogy nem tesznek feljelentést Mrs. Johnson ellen. Elengedték azzal, hogy menjen haza. De amikor a rendőrtiszt megjelent Mrs. Johnson otthonánál, a nő azt hitte, hogy a rendőr mégiscsak meggondolta magát és azért jött, hogy letartóztassa. Kétségbeesésében sírni kezdett.

A rendőr azonban csak azért jött, hogy meggyőződjön arról, hogy a nő története nem kitaláció vagy hazugság, és megvizsgálja a házát. Látva a család szegénységét, megértette, hogy Johnson nem hazudott, és valóban csak kétségbeesésében döntött úgy, hogy lop.

A rendőr vett nekik egy doboz tojást, és amikor Johnson megkérdezte, hogyan tudja megadni az árát, a rendőr egyszerűen azt kérte tőle, hogy soha ne lopjon a boltból. Röviddel a visszaindulás előtt a rendőr átölelte a nőt, és ezt a pillanatot örökítette meg Robert Tripp mobiltelefonján, aki aztán a Facebook-ra is feltöltötte a képet a «feelgoodstoryoftheday» hashtaggel.

Másnap William más kollégái társaságában újra feltűnt a nő házánál, mégpedig két furgonnal, melyek tele voltak étellel. „Akkor láttam utoljára ennyi ételt, amikor 12 éves voltam, és a nagymamámnál voltam – mondta Mrs. Johnson. – Egész nap sírtam.”

Ezt követően a rendőrök úgy döntöttek, hogy alapot hoznak létre, hogy Mrs. Johnson adományokat kaphasson, amelyek a történet közzététele után el is kezdtek működni.

Williams rendőrfőnöke azt mondta, hogy az Egyesült Államokból és a világ minden tájáról is felhívták, érdeklődve a nő helyzetéről, és adományok is érkeztek, továbbá sokan küldtek Mrs. Johnsonnak pénzt, ételt és ruhát.

– Ez a nő most már biztosan nem fog nélkülözni – mondta a rendőrfőnök.

És te, mit gondolsz erről a történetről?