Nagyon sokáig az emberek nem tudták elképzelni, hogy egy cirkusz lovak, elefántok, majmok és oroszlánok nélkül szórakoztasson, írja, a Bored Panda

Nemrég azonban Circus Roncalli úgy döntött, hogy változtat ezen a régi szokáson, és a hús-vér állatokat a holográfia segítségével helyettesíti.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy tette mindezt úgy, hogy közben maga az előadás még mindig izgalmas maradt.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

A Circus Roncalli nevű cirkusz 1976 óta szórakoztatja a közönséget többek között állatmutatványaival, de a közelmúltban a vezetőség részéről olyan döntés született, hogy változtatnak ezen…

… hiszen egyre többen emelik fel szavukat a cirkuszi „állatkínzások” ellen, illetve egyre többet hallani arról, hogy teljesen véget kellene vetni annak, hogy állatokkal szórakoztassák a nagyérdeműt.

Ez esetben azonban az a különlegesség, hogy az előadásnak ezentúl is részei lesznek a hosszú agyarú elefántok, a tűzkarikán átugró nagymacskák, és az akrobatikus mutatványokat előadó egyéb állatok, csakhogy a világon első alkalommal egyetlen állat sem lesz élő.

A Circus Roncalli részére ugyanis háromdimenziós holografikus megjelenítési módot fejlesztettek ki, amelyeket projektorok segítségével jelenítenek meg egy 32 méter széles és 5 méter magasságú arénában, a nézőtér előtt. Hogy a közönség minden tagja számára tökéletes élménnyel szolgáljon, a megjelenített állatok 360 fokos nézettel rendelkeznek, azaz bárhonnan kitűnően láthatóak.

Hogy ez a 21. századi csoda megvalósulhasson, a TAG/TRAUM, a Bluebox és az Optoma cégek együttműködésére volt szükség, illetve 11 darab ZU850 lézerprojektorra, melyekkel életre kelthetőek a cirkuszi állatok.

A cirkusz ezen merész lépésének hátterében elsősorban az áll, hogy az egész világon egyre többen fejezik ki aggodalmukat arra nézve, hogy a fogságban élő cirkuszi állatok életük nagy részét szörnyű körülmények között kénytelenek eltölteni.

Az állatvédő aktivisták világszerte számos cirkuszt vádoltak meg azzal, hogy éheztetik és egészségtelen körülmények között tartják állataikat, miközben azoknak a nagyszámú közönség előtt kell teljesítenie, azaz gyakran vannak úton, ami szintén nagyon megviseli az állatokat.

Ennek tükrében nagyon kellemes olyanokról olvasni, hogy egyes országokban a kormány különös figyelmet fordít erre a problémára. Az Egyesült Királyságban például létezik egy törvény, amely 2020-tól megtiltja az utazó cirkuszok számára vadon élő állatok alkalmazását az előadásoknál.

És te, szeretnéd megnézni, hogy milyen egy ilyen holográfia segítségével életre keltett cirkuszi állatelőadás? Egyetértesz azokkal, akik szerint a cirkuszokban nem szabadna vadon élő állatokat mutogatni?