Porckopás kezelése eredményesen

porckopás kezelése
porckopás kezelése

A porckopás egy igen kellemetlen ízületi betegség. Más néven artrózisnak nevezik, és sajnos az ízületekben leggyakrabban megjelenő mozgásszervi problémaként tartják számon. A kialakulásában több minden is szerepet játszhat. Csak, hogy néhányat említsünk, a jelentős túlsúly, a dohányzás, a rendszeres alkoholfogyasztás, az egészségtelen táplálkozás, illetve az ízületek túlterhelése is hatással van a porcok egészségére.

Mint a legtöbb egészségügyi probléma, ez is megelőzhető, ha odafigyelünk az életmódunkra és szedjük a megfelelő vitaminokat, étrendkiegészítőket. A porckopás kezelése már egy nehezebb feladat, de azért nem teljesen lehetetlen.

Mit jelent a porckopás?

Ahhoz, hogy részleteiben is megértse, hogy miről van szó, először is azt kell tudnia, hogy mi az ízület. Az ízületek a csontok között kialakuló szövetek, amik porcos lemezekből állnak. A porcok felszíne ideális esetben tökéletesen egymáshoz kapcsolódnak ezzel biztosítva a súrlódásmentes mozgást. Ez a vékony porcréteg azonban könnyen károsodhat, például elvékonyodhat, megrepedhet.

Porckopásról akkor beszélünk, amikor a porcsejtek nem tudják felvenni a működésükhöz szükséges tápanyagokat. Ilyenkor fokozatosan elvékonyodnak, ennek hatására csökken a rugalmasságuk, a felszínük pedig felbolyhosodik, berepedezik vagy adott esetben akár le is törik. A porckopás kezelése nemcsak orvosi beavatkozással történhet. Például az otthon is alkalmazható Artroflex Plus étrendkiegészítő rendszeres szedésével látható, érezhető javulást lehet elérni – erről bővebben később lesz szó.

A porckopás tünetei

A porckopás tüneteit nem nehéz észrevenni. Gyakorivá vagy szinte mindennapossá válik az ízületi merevség. Az érintettek már nem tudnak úgy mozogni, mint korábban. Sokan arról számolnak be, hogy nehezen tudnak mozgásba lendülni reggel, vagy amikor napközben hosszabb ideig vannak ugyanabban a testhelyzetben. Például fekszenek vagy ülnek. Az ízületek tájékán sokszor duzzanat jelenik meg, esetleg csontos kinövések is kialakulnak. Mozgás közben sokan ropogó hangot is hallanak, súlyosabb esetben pedig mozgási rendellenességek, instabilitás is létrejöhet.

Porckopás kezelése Artroflex Plus révén

Az artroflex.hu weboldalon találhatja meg ezt az étrendkiegészítő készítményt, ami akkor is hatásosnak bizonyul, amikor más termékek – például a glükozamin, a hialuron sav vagy a kollagén – csődöt mondanak. Kis mennyiség is elég belőle, hogy a hatás érezhetővé váljon. Rendszeres használata esetén nő az ízületek mozgástartománya, a fájdalom pedig csökken. A hatékonyságát klinikai tesztek is igazolják, de az a sok pozitív vélemény is bizonyítékul szolgál, amik azoktól származnak, akik használták vagy használják a terméket – ezeket a véleményeket elolvashatja az artroflex.hu oldalon.

A tünetek azt mutatják, hogy Önnek is kezdődő porckopása van? Esetleg már biztos a diagnózis és a porcbetegség sok kellemetlenséget okoz? Akkor vegye kezébe az irányítást és rendelje meg az Artroflex Plust az artroflex.hu weboldalon! Higgye el, nem fog csalódni és hamar érezni kezdi a mozgása javulását és a fájdalmainak csökkenését.