Rakott krumpli, jó sok tejföllel és olvadozó sajttal, ahogy nálunk kedvenc

A rakott krumpli az egyik legfinomabb ételünk, amit egyszerűen elkészíthetünk és mégis bámulatos íze van. Jó sok tejföllel és olvadozó sajttal a tetején egyszerűen fejedelmi. Ha nincs ötleted, mit készíts, de valami finomsággal lepnéd meg a családot, a rakott krumpli mindig sikert arat.

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli, kb egyforma méretű,
  • 7db tojás,
  • 1nagy doboz tejföl,
  • 20dkg trappista sajt reszelve,
  • 25dkg kolbász (én csabai lángolt kolbászból csináltam.)

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben megfőzöm, de csak félig. Hagyom kihűlni. A tojásokat 10 percig főzöm, megpucolom. A kolbászt felkarikázom, kicsit pirítom csak, hogy engedjen zsírt. Én jénaiban csináltam, de lehet tepsivel is. Kikentem az alját kolbászzsírral, és meghintettem zs.morzsával. Ez fel fogja szívni a krumpliból visszamaradt vizet. Alulra 1 réteg krumpli, sóztam, borsoztam. Rá a kolbász, utána a tojás, és a reszelt sajt fele. Majd még egyszer ugyan ez. A tetejét krumplival zárom, rá a nagy tejföl és a maradék sajt. Addig sütöm, nem túl nagy fokozaton, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Nem szabad forrón szeletelni, mert nem marad egyben. Kovászos uborkával tálaltam.

Vivien Vincze receptje és fotói, amit a Ketkes – Mit főzzek holnap? Recept ötletek tőletek csoportban osztott meg velünk!