5 készség, ha vállalkozást szeretnénk vezetni

Vállalkozásunk elindításában segítségünkre lehet a LOGOSZ Cégcsoport, akik 2005 óta segítenek az ügyfeleiknek nem csak cégalapításban, hanem cégmódosításban, cég eladásban és cég vételben, székhelyszolgáltatásban és bélyegzőkészítésben. A Logosz Cégcsoport szolgáltatásai Budapesten ezekben a kerületekben érhetők el: II. kerület, Bem utca, III. kerület, Bécsi út, VI. kerület Király utca, VII. kerület Rottenbiller utca, VIII. kerület József körút, XI. kerület Andor utca, XIII. kerület Váci út, XIV. kerület Szugló utca, XV. kerület Illyés Gyula utca, XVI. kerület Veres Péter út, XVII. kerület Pesti út és XXII. kerület Nagytétényi út.

A LOGOSZ vidéken is, azaz Debrecenben, Kecskeméten, Győrben, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szolnokon, Veszprémben is készséggel áll az ügyfeleik rendelkezésére.

Pécsett is van LOGOSZ iroda, ott a Nagy Lajos király útja 14. szám alatt. További információ pedig a www.cegalapitaspecs.hu –n olvasható.

A cikkben olyan készségeket és képességeket sorolunk fel, amelyekkel minden vállalkozónak rendelkeznie kell, amennyiben vállalkozást indít, vagy céget alapít.

Vezetői képességek

Amennyiben valaki vállalkozás indít, vagy céget alapít, nem egyedül, hanem más emberekkel fog dolgozni. Az alkalmazottakat azonban irányítani kell, hiszen a cég sikeres működése múlik azoknak az embereknek a hozzáállásán, akik a cég alkalmazásában állnak majd. Ezért is lényeges, hogy a cég vezetője vezetői készségekkel is rendelkezzen. A vezetői készségekhez tartozik az együttműködés, a döntéshozatali képesség és a jó kommunikáció.

Célorientált

A cégtulajdonosnak tudnia kell, hogy milyen céljai vannak és ezeket a célokat, hogyan és miként tudja és szeretné elérni. Sikert nem lehet elérni a célok és a célok eléréséhez cselekvésre való összpontosítás képessége nélkül. A célok kitűzése abban is segít, hogy a cégvezető megtudja merre tart és hogyan szándékozik a céljait megvalósítani.

Magabiztosság képessége

Nem minden cégvezető magabiztos, pedig egy határozott, magabiztos fellépés, egy olyan képesség, jellemvonás, amely bizalmat kelt másokban, tiszteletet vív ki, és ez is garantálhatja a sikert az üzleti életben. A magabiztos ember nem önző és a viselkedése nem arrogáns.

Pénzügyi készségek

Az üzleti siker jelentős része, a pénzügyi sikerhez köthető, ezért a vállalkozás vezetőjének pénzügyi készségekkel is rendelkeznie kell. Az is egy képesség, hogy tudja, hogy milyen források állnak a rendelkezésére, hogy tudja a kiadásait csökkenteni, hogyan hozhat jó döntéseket a kiadások terén. Ezek mind-mind meghatározzák az adott cég sikerességét.

A nyitott gondolkodás képessége

A cégvezető számára fontos, hogy nyitott legyen a gondolkodása és minden szempontot figyelembe tudjon venni. Amennyiben egy cégvezető alternatív ötleteket is akar és tudja ezeket mérlegelni és nem vonakodik új módszereket kipróbálni, nem hátrál meg a nehézségek elől, úgy minden esélye meg van arra, hogy sikerre vigye a cégét.