Sajtos-paprikás, sós és túrós rudacskák nem csak húsvéti locsolóknak!

Egyszerűen és gyorsan összedobható rudacska-recept mindig jól jöhet. Mentsd el a receptet, és készítsd el, amikor csak eszedbe jut!

1. Sajtos és paprikás

Leveles vajastésztát készítünk és 4 kinyújtás helyett 6-szor nyújtjuk ki, kb. 6-7 mm vastagra Hűtőszekrénybe tesszük és ha megkeményedett, bekenjük tojással. Reszelt parmezánnal behintjük a tészta felét, a másik felét pedig paprikával kevert parmezánnal vonjuk be. 10 cm hosszú és 2 cm széles szeletekre vágjuk és megsütjük.

2. Sós

Harminc deka lisztből, 20 deka vajból, 3 tojássárgájából 2 3 kanál édes tejfölben vagy tejszínben elkevert 1 deka élesztőből és sóból tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, 1 cm széles, 1/2 cm vastag, 9 10 cm hosszú rudacskákat formálunk belőle. Tojással megkenjük, sóval – ha tetszik – köménymaggal meghintjük és megsütjük.

3. Túrós

Egyenlő súlyú lisztet, juhtúrót és margarint tojás nélkül összedolgozunk, fél kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, fűszeres keverékkel megkenjük, köménymaggal megszórjuk és jó tűznél megsütjük. Fűszeres keverék: 1 tojássárgáját elkeverünk egy mokkáskanálnyi sóval, ugyanannyi paprikával és kevés törött borssal.