Sárga riasztást adtak ki keddre, a heves zivatarok miatt! Még csütörtökön is esni fog…

Fotó forrása: met.hu

Már vasárnap este megnövekszik a felhőzet, délnyugaton. Hétfőn hajnalban, a Dél-Dunántúl akár kisebb esőzés is lehet. Az előrejelzések szerint esős hetünk lesz, kevés napsütéssel.

Hétfő

Dél felől egyre több helyen alakulnak ki vastag felhőrétegek, de mégis számíthatunk naposabb időszakokra is. Délelőtt még csak elszórtan fordulhat elő csapadék, de délután már az ország egyre több területén várható esőzés.

Fotó forrása: met.hu

Kedd

Keddre elsőfokú riasztást adtak ki, mivel akár zivatarok is kialakulhatnak. Az ország nagy részén megvastagszik a felhőzet, sokfelé alakulhat ki zápor, de akár zivatar is. A déli szél több helyen megerősödik, a zivatarok közelében pedig erős széllökésekre lehet számítani. A nappali hőmérséklet 20 – 27 fok között alakul, míg éjszaka 11 – 16 fok közötti hőmérséklet várható.

Szerda

Szerdán is sok felé várható esőzés, főként a Dunántúl. Keleten felszakadozik a felhőzet, így rövidebb napos időszakok is lehetnek.

A hét további része

Az előrejelzések szerint csütörtökön és pénteken is esős idő vár ránk, de többfelé felszakadozhat a felhőzet, így napsütésben is lehet részünk.