Sehogy nem tudsz lefogyni? Ezekkel a jógagyakorlatokkal villámgyorsan lefogyhatsz!

Kevesen tudják, hogy létezik egy könnyű jógagyakorlatokból álló edzésterv, amellyel hatásos eredményeket érhetünk el a fölösleges kilók leadásában. Ezek a gyakorlatok segítségünkre lehetnek az anyagcsere működésében, azonban erősítik a légzőszervet és a pajzsmirigyet is.

Hogyan fogyjunk gyorsan

 1. gyakorlat

Álljunk kisebb terpeszállásba, húzzuk be a hasunkat, a jobb lábunkat behajlítva helyezzük rá a bal combunkra, kezünket pedig emeljük fel a fejünk fölé és kulcsoljuk össze. Ebben a pozícióban maradjunk legalább 30 másodpercet majd ismételjük meg a gyakorlatot a jobb lábunkra állva is.

2 gyakorlat

Lépjünk egy nagy lépést előre a jobb lábunkkal és hajlítsuk be a jobb térdünket amennyire csak tudjuk, a kezeinket kulcsoljuk össze a fejünk fölött. Ebben a pozícióban maradjunk legalább 30 másodpercig, majd ismételjük meg a gyakorlatot a bal lábunkkal is.

3. gyakorlat

Üljünk le a talajra nyújtott lábbal, kezeinket pedig tegyük hátra, majd emelkedjünk fel a talajról a kezeinken támaszkodva úgy, hogy csak a lábujjaink érintsék a talajt. Maradjunk ebben a pozícióban 3 percet.

4. gyakorlat

Feküdjünk le a talajra, a kezeinket tegyük hátra és behajlított térddel emelkedjünk fel a talajról a kezeinken támaszkodva. Maradjunk ebben a pozícióban ameddig csak bírunk. Végezzük el ezt a gyakorlatot legalább tizenötször egymás után.

5. gyakorlat

Üljünk le a talajra törökülésbe, kezeinket helyezzük a hasunkra, majd szívjunk mély levegőt és erőteljesen fújjuk ki, a hasunkat behúzva. Ennél a gyakorlatnál semmiképpen ne tartsuk bent a levegőt, végezzük el legalább tizenegyszer fokozatosan gyorsítva a tempót.

A kezdetekben csak napi néhány percig végezd a gyakorlatokat, majd fokozatosan emeld az időtartamot. Kívánjuk, hogy sikerüljön a fogyás ezeknek a gyakorlatoknak a segítségével!