Sminktrendek, amelyek kimentek a divatból

A divatos smink minden évszakban más, ahogy a ruházat is. Néha a sminkesek által “teremtett” trendek furcsán néznek ki a való életben, ezért eláruljuk, mit kellene egyszer és mindenkorra elfelejteni 2021-ben.

Madártoll szempillák

A műszempillák különbözőek, vannak extrémek és visszafogottak. A túlzottan hosszú, madártollra emlékeztető pillák visszataszító hatást keltenek, és nem is kényelmesek. Válasszunk természetesebbet, hiszen a műszempilla feladata nem a szem elrejtése, hanem épp ellenkezőleg, a tekintet kiemelése!

Erős szemöldök

A 2000-es évek elején a nagyon erősen kiemelt szemöldökök voltak divatban, sőt, a tetoválás egyszerűen mindenek felett állt. Mivel idén a természetes szépségre összpontosítunk, a szemöldök formája és vastagsága is egyre jobban növekszik. 

Delfinbőr

Tavaly nyáron jelent meg a “delfinbőr” tendenciája, amit a koreai hölgyek inspiráltak, a hollywoodi dívák pedig elterjesztették. A sminkesek “nedves ragyogást” hoztak létre különböző technikák és csillogó highlighterek segítségével. A fő lifehack az arc kiálló részeinek kiemelése, amit spray segítségével rögzítenek, így a legtöbb esetben a smink zsíros csillogásra hasonló hatást kölcsönöz. 

Idén ezt jobb hanyagolni, (legfőképp nyáron) ehelyett BB-krémmel próbálkozzunk. Sokkal gyorsabban felszívódik, elfedi a tökéletlenségeket és gyönyörű ragyogást kínál – kell ennél több?

Rózsaszín és piros szemhéjfesték

A szemhéjpúder nem csak átalakítja, de tönkre is teheti a sminket. Néhány évvel ezelőtt a rózsaszín nagyon elterjedt volt, emlékezzünk csak vissza a könnyes szemeket idéző sminkekre. 2021-ben felejtsük el! Válasszunk olyan árnyalatokat, amelyek sokkal áttetszőbbek, frissítik az arcot. 

Pirosító az orra

Általában a pirosítót az arcra kell felvinni, a halántékig satírozva, de az elmúlt évben ez megváltozott: sokan a pigmentet az orr hegyére is alkalmazták. Az élénk szín sajnos néha olyan, mintha náthásak lennénk… A Makeup szerint inkább világosabb, cseresznye színű tintet vagy arcpirosítót próbáljunk ki. 

Flitterek az arcon

A 80-as évek tematikus estéire emlékeztetnek, ami a napfényben furcsán néz ki… Ezért a kreativitást próbáljuk inkább más területeken kamatoztatni, például kísérletezzünk a tusvonalakkal, neon színekkel, ez a kombó igazán stílusosan néz ki.

Reméljük, hasznos szépségápolási trükköket mutattunk be annak érdekében, hogy a sminkünk még divatosabb és tündöklőbb legyen.