Tudtad, hogy ma Magyarországon minden századik gyermek autizmussal él?

Magyarország lakosságának több mint egy százaléka érintett az autizmusban

Ma van az Autizmus Világnapja. Kékbe „öltözik” a világ, hogy többek között elismerjük azokat a fantasztikus és különleges Lelkeket és családjukat, akik érintettek.

Április 2. az autizmus világnapja

2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban. Az Autisták Országos Szövetsége, hasonlóan a többi nemzetközi, országos, és regionális szerveződéshez – ismét csatlakozik a Ragyogj Kéken Kampányhoz! Április 2-án a kampány keretében, a már hagyományos módon a Parlament kupoláját világítjuk kékre, mellette számos épület kerül kivilágításra Magyarországon!

Ma Magyarországon minimum 100.000 autista személy él.

Kérlek gondolj rájuk ma (is) szeretettel és áldással, hisz Velük együtt értékes a mi kis világunk. Kérlek szépen kommentben küldj olyan fotót, amin kék van rajtad, vagy bármi körületted. Vagy írd meg mi az. Ezzel is tudják, hogy nincsenek egyedül (Mosolyka)