Túró rudit csináltam. 26 db lett, és isteni finom lett 😀😍😘

Jobb, mint a bolti.

Hozzávalók

  • 0.5 kg túró,
  • 4 púpos evőkanál porcukor,
  • 1 púpos evőkanál vaníliás cukor.
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 2 sima evőkanál zselatinpor (Lucullus márka)
  • 1 dl víz,
  • 3 tábla étcsoki (jó minőségű, 100 gramm/50 vagy 80% kakaótartalmú).

Elkészítés

A túrót alaposan áttörjük vagy addig kavarjuk míg sima lesz, azután beletesszük a porcukrot, a citrom héját, a vaníliás cukrot, majd géppel alaposan kikeverjük. Vízbe tesszük a zselatint, pár percig keverjük, hagyjuk duzzadni, majd mikrohullámú sütőbe tesszük 10-15 másodpercre. Kivéve jól kikavarjuk és mehet a túróhoz.

Tálcára teszünk folpackot, eldobható nyomózsákba tesszük a túrót, melyen 1.5 cm nyílást vágunk és kinyomjuk tetszőleges hosszú csíkokban, mélyhűtőbe tesszük 1.5-2 órát.

Csokit picit olajozott edénybe felolvasztjuk és a hűtőből kivett, megdermett túródarabokat beleforgatjuk, sütőpapíros tálcára rakjuk, pár perc kb 15 sima hűtőbe rakjuk, és kész.

FL An Di: – Én is is szoktam csinálni csak is házi turoval 😊 itt Floridaba nincs rudi de parom jobban szereti az enyemet 😋
Akkor nem csak az én családom szereti…mióta csinálom, nem is veszünk boltit,mert finomabb a saját…😍😘😘😘😘

Tündi: – Ezt kipróbálom a kisfiamnak, nagyon szereti a túrótrudit. Köszönöm 🙂

Ennyi lett fél kiló túróból?
igen…és ez azért nem kevés…😀😍😘

Egy darab Rudi súlya kb. mennyi gramm? A túró, a 3 tábla jó minőségű csoki és még az egyéb hozzávalók nem olcsók. Számoltad, hogy kb. mennyiből jön ki egy darab?
– a mostani bevásárlás után ami 1950 ft volt, ebből a túró 850 ft a csoki 800 ft+ a többi az mindig van itthon…durván 67 ftra jön ki dbja… És legalább saját😊🌼

Krisztina: – Nagyon tetszik ki fogom próbálni🙂 köszönöm szépen a receptet elmentettem. Tej csokival is be lehet Mártani?
– hát persze…ki milyet szeret…😘😘

Erika: – Nagyon tetszik, szeretném kipróbálni. Hány fokra van állítva a mikró a zselatinhoz? Hűtőbe, vagy fagyasztóba kell tenni a túrót?
– az a tíz mp a legnagyobbon…a túró kinyomása után fagyóba… a csokis bevonás után csak sima hűtő…😘

Brigitta: – Szeretném elkészíteni, de okosítsatok ki légyszi. A fagyasztóban van a túróm, ha kiveszem és elkészítem a recept alapján, vissza tehetem dermedni mielőtt a csokiba mártom? Nem lesz belőle baj? Mert ugye alap esetben ha kiveszel valamit a fagyóból kiengedés után nem teszed vissza.
– semmi baja nem lesz…😘😘

Éva: – Köszönöm a receptet , és feltétlenül minél hamarabb elkészítem! Nagyon szereti a kis unokám is! További szép napot Önnek!😊

Básthy-Pataki Erika konyhájából!