1 millió gyermek meditál a világbékéért Thaiföldön

A modern korit történelem egyik legfigyelemreméltóbb összejövetele, amikor több mint 5000 iskolából kb. 1 millió gyermek gyűlik össze, hogy a világbékéért meditáljanak a Phra Shammakaya templomban Thaiföldön.

A meditáció egy nagyrészt felfedezetlen erő. A tudomány kezdi megérteni, hogy számtalan előnye van, de teljes hatalmát még mindig nem aknázzuk ki. Egyesek úgy vélik, közvetlen formája ez az Ősforrással való kommunikációnak, mások szerint a gyökere annak a teremtett erőnek, amit egyesek Istennek neveznek.

Amit biztosan tudunk, hogy testünk az agyból és a szív környéki területekről és elektromágneses energiát generál és ez a legerőteljesebben akkor jelentkezik, amikor mélyre kerülünk a meditációban és elérjük a belső béke állapotát.

Ebben a materiális fizikai világban elfeledkeztünk arról, hogy van egy szemmel nem látható világ is. Bármely kvantumfizikus meg tudja mondani, hogy minden semmi más, mint puszta energia. Ez azt jelenti, hogy van erőnk befolyásolni a világot, amelyben élünk, hiszen minden elektromágneses energiából áll és mi szó szerint képesek vagyunk kibocsátani magunkból ezt a láthatatlan, teremtő erővel bíró energiát.

A belső békéből születik a  külső

Ez az, amiért a meditáció annyira hatalmas erővel bír. Megtanít minket nemcsak a belső béke elérésének harmonikus érzésére, megismerni azt, hogy valóban milyen potenciál rejtőzik bennünk. Agymosáson mentünk át, hogy azt higgyük, gyengék vagyunk nincs képességünk megváltoztatni a világot, de ez nem igaz. Meg tudjuk változtatni a világot abban a pillanatban, amit magunkba tekintünk és a szükséges változtatásokat ott végrehajtjuk.

1-millio-gyermek-medital-a-vilagbekeert-thaifoldon2

Az egység ereje

Minden emberben ott van Gandhi, Marin Luther King és más nagy egyéniségek ereje, de elhitették velünk, hogy vannak korlátaink, ettől kezdve a korlátok valóban léteznek, mégpedig a saját fejünkben. A legfontosabb, hogy elkezdjünk ez ellen dolgozni magunkban! Ez nem jelenti azt, hogy csak meditálnunk kell, ez csupán azt mutatja meg, hogy hol kell kezdenünk. Belső béke nélkül sohasem leszünk képesek békét teremteni a világban.