10 dolog, amit gyakrabban kell megtenned, ha élvezni szeretnéd az életed!

Legtöbben folyamatosan az élet javításának módjait keressük. Több pénzt szeretnénk, vonzóbbak szeretnénk lenni, barátokat szeretnénk és jobb munkahelyre vágyunk. Sajnos ez a gondolkodás nem éppen a legjobb. Az életünk javítása során túl sokat koncentrálunk másokra és a körülményekre. Vannak azonban olyan dolgok, amit gyakrabban kell megtenned, ha élvezni szeretnéd az életet.

1. Kelj fel korábban!

Tudom, hogy valószínűleg a korai felkelés nem a te műfajod, de mégis javaslom mindenkinek, hogy legalább egy-egy alkalommal próbálkozzatok meg vele. Állítsd be az ébresztőd egy órával hamarabbra és kellj is fel, amikor megszólal az ébresztő.

Az agy teljesen másképp működik a reggeli órákban. A dolgok élesebbnek tűnhetnek és az ötletek a legkülönbözőbb módon jöhetnek hozzád. Ráadásul amíg mások alszanak, te már motiváltan és termékenyen a sikereidért tevékenykedsz.

2. Legyen egy nap, ami csak a tiéd!

Sokan állandóan dolgozunk, tanulunk. Túlzsúfoltak a mindennapjaink és csak ritkán jut időnk a pihenésre és önmagunkra. Ezért arra kérlek, hogy minimum havonta egyszer tölts el egy olyan napot, ami csak a tiéd. Ne alkalmazkodj a vállalkozásodhoz, a projektedhez, másokhoz. Legyél önző és törődj magaddal!

3. Keress fel régi barátokat!

A kapcsolatok erejétől erősebbé válunk mi magunk is. Keresd fel a régi barátaidat, érdeklődj felőlük és építsd újjá a kapcsolataidat. Soha nem tudhatod, hogy milyen új lehetőségek alakulhatnak ki ezekből a felújított kapcsolatokból.

4. Kérj meg valakit, hogy csináljon meg valamit helyetted!

Lehet, hogy neked is van időd és képességed, hogy megtegyél valamit, de a delegálás felbecsülhetetlen érték lesz a számodra, hogy tovább folytasd az életed. Az átruházás gyakorlata olyan művészet, amelyet kevesen találunk kényelmesnek.

Fontos, hogy pontosan megfogalmazva delegáld a feladatot másnak, így nem érhet meglepetés.

5. Mondj köszönetet valakinek, aki az elmúlt évben pozitív hatással volt az életedre!

Fogalmad sincs, hogy ki lehet az a személy? Talán egy családtag, egy idegen, egy kolléga, egy barát? Mond el nekik, hogy miért értékeled őket és mondj köszönetet mind azért, amit érted tettek. Ha úgy gondod,hogy erre nincs szükség, mert úgyis tudják, akkor méginkább meg kell tenned. Nem fogod megbánni, sőt neked is és neki is csodálatos napja lesz.

6. Mond el valakinek a véleményed, hogy mit tegyen másképp az életében vagy a munkájában!

Ez majdnem olyan nehéz, mint megkérni valakit, hogy tegyen meg valamit neked. Emberként hajlamosak vagyunk elkerülni a konfliktusokat és azt mondjuk, hogy nem szeretnénk beleszólni senki más életében. Azonban, ha képesek vagyunk világos és átgondolt véleményt megosztani, akkor az illető nemcsak értékelni fogja a tanácsunkat, de tisztelni is fog minket miatta.

7. Dicsérj meg valakit anélkül, hogy viszonzást várnál cserébe!

Ezzel a másokhoz való kapcsolatodat erősítheted. Dicsérj úgy, hogy érezze komolyan gondolod és ezzel fejleszted,motiválod,inspirálod őt. Légy konkrét, ne azt mond, hogy olyan okos vagy, hanem például, hogy tökéletes munkát végeztél a kért prezentációval.

8. Készíts valamit és oszd meg a világgal!

Gyakran mondjuk, hogy létrehozunk különböző kütyüket, vagy olyan tartalmakat amelyekért fizetnek. Azonban a valódi kreativitás megköveteli a belső szenvedélyek és ötleteink megfogalmazását, amely kapcsolatban áll a világgal is. Így újra össze tudsz kapcsolódni a természettel és képes leszel a jelenben élni.

9. Menj el egy ingyenes eseményre, vagy nézz meg valamit, amit korábban még nem tapasztaltál!

Folyamatosan képezd magad. Ha nagyvárosban laksz, akkor valószínűleg számos ingyenes és akár online rendezvényt is találsz. Keress új múzeumi kiállításokat, zenei koncerteket, utcai vásárokat stb. Minden hónapban menj el valami újra.

10. Főzz valakinek valamit!

Az emberek szívéhez a gyomron át vezet az út.  A tűz felfedezése óta az emberek összegyűlnek és táplálják egymást, megosztják az emlékeket, tanácsokat, véleményeket és elismeréseket. Még ha nem is vagy jó szakács, hívj át egy-két embert egy közös pizzázásra. Sőt, akár itt a Ketkes Magazin oldalán is keresgélhetsz az isteni receptek és sütik között. Plusz egy tipp, hogy az oldalon található receptekkel garantált a siker.

Tudom most mit gondolsz. Neked nincs ennyi időd a fenti dolgokat megtenni. Biztosíthatlak, hogy de igenis van időd ezekre a tevékenységekre. Ne felejtsd el, hogy az élet nem csak rólad szól,hanem mindenkiről, akivel kapcsolatba lépsz. Minden kis cselekedetnek olyan remek hatása lesz, amely megváltoztatja azoknak a szívét és elméjét akikkel kapcsolatba kerülsz.

Life Advisor

További írásaimat a pozitivitás és motiváció forrásáról, inspirációval és működő tanácsokkal lifeadvisor.blog.hu weboldalon olvashatod. Csatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Annak érdekében, hogy ne maradj le semmiről, hogy láthasd a legújabb posztjainkat, idézeteinket, videóinkat…