10 nagy hiba, amit a legtöbb turista elkövet a nyaralás alatt!

Azok az emberek akiknek az utazgatás már szinte a hivatásukká vált jól tudják, hogy mit és hogyan kell csinálniuk egy utazás során, de azok az emberek akik ritkán utaznak bizony sok hibát követhetnek el.

Ma szeretnénk megismertetni veletek azt a 10 hibát amelyet szinte minden turista elkövet.

1. A város szélén legyen a szállásod mert az olcsóbb

Ez a megoldás akkor lehet jó, ha autót bérlünk a nyaralásunk során, de ha nem, akkor elég nagy összeget és rengeteg időt veszíthetünk a közlekedési eszközökre várva. Amikor elmegyünk nyaralni akkor sokkal jobb egy szép utcában, romantikus környezetben lakni, mint a város egy kívüleső, eldugott részén. Ha a város közepén lakunk, akkor még éjszaka is megtekinthetjük a különlegességeket.

Így készül a finom SÜTŐBEN SÜLT FÁNK! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Elronthatatlan sütőben sült fánk recept!

2. Fizetni egy olyan dologért amelyet ingyen is megkapnál

Nem kell lefoglalni egy hosszú és drága kirándulást, egy kis utánajárással sok ingyenes programot is találhatunk. Több múzeum is van, melyeknek a látogatása bizonyos napokon ingyenes. A Louvre-ban minden hónap első vasárnapján ingyenes a belépés.

3. Ne befolyásoljon a másik ember véleménye

Nagy hibát követünk el, ha csak mások véleményére figyelünk, mielőtt kiválasszuk, melyik országba utazzunk. Érdemes olvasni, tájékozódni, hogy a legjobb üdülőhelyet találjuk meg, amely megfelel a számunkra.

4. Ne vigyél túl sok dolgot magaddal

A tapasztalat nélküli turisták 2-3 bőrönddel indulnak el, aztán rájönnek, hogy a bepakolt holminak a 70 százaléka is elég lett volna, hiszen nem kell egy utazás során minden nap másik ruhát felvenni. Ne vigyük magunkkal csak a legszükségesebb ruhákat.

5. Csak készpénz vagy csak kártya van nálunk

Nem javallott az összes pénzünket egy kártyán tartani, főleg egy utazás alkalmával. Megtörténhet, hogy egy kártyát elveszítünk. 2 db bankkártya szükséges egy utazáshoz.
A kártyákon kívül kell legyen nálunk készpénz is.

6. Nem kell rosszul érezd magad, ha idegen emberekkel állsz szóba

Ha a családdal vagy barátokkal megyünk nyaralni, akkor általában csak velük társalgunk a többi körülöttünk lévő embert figyelmen kívül hagyjuk. Mikor lesz még lehetőségünk arra, hogy egy másik országban élő emberrel csebegjünk? A város lakói általában
nyitottak és szeretnek társalogni a turistákkal, ugyanez elmondható a szálloda lakóiról is.

7. Megpróbálsz minden helyre eljutni

Ha már sikerült eljutnom ide akkor minden turisztikai dolgot látnom kell, ez a mi véleményünk mert ilyen a gondolkodásunk. Ilyenkor a pihenésből rohanás lesz ahelyett, hogy nyugodtan szemlélnénk az adott hely szépségét. Egy másik rossz ötlet, hogy két várost látogassunk meg ugyanazon a napon. Minden városban vagy településen legalább 2 napot kellene eltöltenünk.

8. Csúcsidőben utazni

Sajnos elég sok turista elrontja a nyaralásról alkotott véleményét azzal, hogy akkor utazik az adott városban amikor a legnagyobb a tömeg. Amikor a nyaralásra készülünk, mindig tájékozódjunk előbb, hogy mikor nincs tele az adott város turistákkal.

9. Ha nem rendelünk jegyeket online

Senki sem akar órákon át sorbanállni, vegyük meg előre a belépőt, ha tudjuk, milyen látnivalókat szeretnénk megnézi. Ezért érdemesebb inkább jegyet vásárolni online, nem töltjük a drága időnket a sorbanállással.

10 Nem megfelelő ajándéktárgyak vásárlása

Általában két fajta ember létezik, az egyik megvesz mindent, a másik pedig az utazás végén megbánja, hogy semmit sem vásárolt. Egy jó tanács mindenki számára, látogassatok el a bolhapiacra, ahol kevés pénzért olyan ajándékokat vásárolhattok amelyek emlékezetesek maradnak, és nagy a valószínűsége annak is, hogy ezek a tárgyak az adott országban lettek gyártva.