10 nagy hiba, amit a legtöbb turista elkövet a nyaralás alatt!

Azok az emberek akiknek az utazgatás már szinte a hivatásukká vált jól tudják, hogy mit és hogyan kell csinálniuk egy utazás során, de azok az emberek akik ritkán utaznak bizony sok hibát követhetnek el.

Ma szeretnénk megismertetni veletek azt a 10 hibát amelyet szinte minden turista elkövet.

1. A város szélén legyen a szállásod mert az olcsóbb

Ez a megoldás akkor lehet jó, ha autót bérlünk a nyaralásunk során, de ha nem, akkor elég nagy összeget és rengeteg időt veszíthetünk a közlekedési eszközökre várva. Amikor elmegyünk nyaralni akkor sokkal jobb egy szép utcában, romantikus környezetben lakni, mint a város egy kívüleső, eldugott részén. Ha a város közepén lakunk, akkor még éjszaka is megtekinthetjük a különlegességeket.

2. Fizetni egy olyan dologért amelyet ingyen is megkapnál

Nem kell lefoglalni egy hosszú és drága kirándulást, egy kis utánajárással sok ingyenes programot is találhatunk. Több múzeum is van, melyeknek a látogatása bizonyos napokon ingyenes. A Louvre-ban minden hónap első vasárnapján ingyenes a belépés.

3. Ne befolyásoljon a másik ember véleménye

Nagy hibát követünk el, ha csak mások véleményére figyelünk, mielőtt kiválasszuk, melyik országba utazzunk. Érdemes olvasni, tájékozódni, hogy a legjobb üdülőhelyet találjuk meg, amely megfelel a számunkra.

4. Ne vigyél túl sok dolgot magaddal

A tapasztalat nélküli turisták 2-3 bőrönddel indulnak el, aztán rájönnek, hogy a bepakolt holminak a 70 százaléka is elég lett volna, hiszen nem kell egy utazás során minden nap másik ruhát felvenni. Ne vigyük magunkkal csak a legszükségesebb ruhákat.

5. Csak készpénz vagy csak kártya van nálunk

Nem javallott az összes pénzünket egy kártyán tartani, főleg egy utazás alkalmával. Megtörténhet, hogy egy kártyát elveszítünk. 2 db bankkártya szükséges egy utazáshoz.
A kártyákon kívül kell legyen nálunk készpénz is.

6. Nem kell rosszul érezd magad, ha idegen emberekkel állsz szóba

Ha a családdal vagy barátokkal megyünk nyaralni, akkor általában csak velük társalgunk a többi körülöttünk lévő embert figyelmen kívül hagyjuk. Mikor lesz még lehetőségünk arra, hogy egy másik országban élő emberrel csebegjünk? A város lakói általában
nyitottak és szeretnek társalogni a turistákkal, ugyanez elmondható a szálloda lakóiról is.

7. Megpróbálsz minden helyre eljutni

Ha már sikerült eljutnom ide akkor minden turisztikai dolgot látnom kell, ez a mi véleményünk mert ilyen a gondolkodásunk. Ilyenkor a pihenésből rohanás lesz ahelyett, hogy nyugodtan szemlélnénk az adott hely szépségét. Egy másik rossz ötlet, hogy két várost látogassunk meg ugyanazon a napon. Minden városban vagy településen legalább 2 napot kellene eltöltenünk.

8. Csúcsidőben utazni

Sajnos elég sok turista elrontja a nyaralásról alkotott véleményét azzal, hogy akkor utazik az adott városban amikor a legnagyobb a tömeg. Amikor a nyaralásra készülünk, mindig tájékozódjunk előbb, hogy mikor nincs tele az adott város turistákkal.

9. Ha nem rendelünk jegyeket online

Senki sem akar órákon át sorbanállni, vegyük meg előre a belépőt, ha tudjuk, milyen látnivalókat szeretnénk megnézi. Ezért érdemesebb inkább jegyet vásárolni online, nem töltjük a drága időnket a sorbanállással.

10 Nem megfelelő ajándéktárgyak vásárlása

Általában két fajta ember létezik, az egyik megvesz mindent, a másik pedig az utazás végén megbánja, hogy semmit sem vásárolt. Egy jó tanács mindenki számára, látogassatok el a bolhapiacra, ahol kevés pénzért olyan ajándékokat vásárolhattok amelyek emlékezetesek maradnak, és nagy a valószínűsége annak is, hogy ezek a tárgyak az adott országban lettek gyártva.