11 titok a repülésről, amiről a legtöbben nem is tudnak!

A pilóták és a légiutas-kísérők élete egy kissé romantikus, mégpedig azért mert minden nap a felhők között járnak.

Ma szeretnénk megismertetni veletek néhány érdekes dolgot a repülőutakról

1. A repülés ideje alatt a pilóta és a másodpilóta különböző ételeket kell fogyasszon, azért mert, ha egyiküknek baja lesz az ételtől, akkor a másik tudja tovább irányítani a gépet.

2. A pilóták közül egyik sem szakállas azért mert, ha szükség van oxigénmaszkra a szakáll nem engedi, hogy szorosan az arcukra tudják tenni.

3. Észrevettétek mér, hogy a repülőutakat ábrázoló térképeken, a repülő útja mindég ívelt? Azért van így, mert a mi bolygónk kerek és a repülők ívelt útvonalon repülnek.

4. Amikor repülővel készülsz utazni mindig kényelmes és csukott cipőt viselj, mert ha sürgősen el kell hagynod a repülőt így könnyebb.

5. A pilóták és a diszpécserek nem mindig professzionális témákról kommunikálnak. A diszpécserek például a rádión keresztül kívánnak kellemes ünnepeket a pilótáknak.

6. Egy olyan személy akinek nincs felkészültsége, nem végezte el a pilóta oktatást, soha nem tud egy repülőt letenni a földre.

7. Nem csak az utasoknak van veszítenivalójuk, ha az adott gép később száll le, a légi utaskísérőknek sem fizetik ki a plusz munkaórákat a késések miatt.

8. Amikor az egyik pilóta vécére megy akkor a székét elfoglalja egy légiutas-kísérő azért, hogy kontrollálni tudja a másodpilótát és, ha szükség van rá, akkor segítséget hívjon.

9. A repülővel utazóknak sok esetben úgy tűnhet, hogy az étel amit a repülőn felszolgálnak nem eléggé ízletes. Ez azért van így, mert ebben a magasságban nem működnek 100 százalékosan az ízlelőbimbók.

10. Ha szeretnél kényelmesen, izgalom nélkül repülni, akkor a repülőgép szárnyánál lévő helyet kérd.

11. Amikor az időjárás nem kedvező, akkor a pilóta akarattal úgymond oda kell csapja a gépet leszálláskor azért, hogy megelőzze a problémákat. A kellemetlen landolás sokszor tehát nem a pilóta hibája, hanem egy elvárás, hogy biztonságos legyen a földet érés.