20 tipp, amit ki kell próbálnod, ha nem szeretsz takarítani!

A takarítás, az otthonunk tisztán tartása nem mindenki számára kellemes időtöltés, ezért ma szeretnék ellátni benneteket néhány jó ötlettel, hogyan lehet gyorsabban kitakarítani a lakást.

1. A vágódeszkát takarítsuk le citrommal

Először szórjunk sót a vágódeszkára, majd tisztítsuk meg egy félbevágott citrommal, minden szennyeződést eltávolít róla.

2. Az ablakok tisztítására használjunk újságpapírt


Miután lemostuk az ablakokat töröljük ár újságpapírral, ettől csillogó lesz. Ez egy elég régóta használt eljárás, de hatásos.

3. Távolítsuk el a rozsdát


A vasedényekbe öntsünk ecetet és hagyjuk, hogy feloldja a rozsdát, majd kenjük ki az edényt olajjal és tegyük be 175 fokra felmelegített sütőbe, egy órára.

4. Tartsuk tisztán a fülhallgatót


Ha szeretnénk, hogy a fülhallgatónk újra tiszta legyen, akkor fogkefével tisztítsuk meg, majd töröljük át egy nedves törlővel.

5. Távolítsuk el a karcolásokat a fából készült felületekről

Keverjünk össze 1/4 rész ecetet 3/4 rész olívaolajjal, majd ezzel a keverékkel kenjük át a felületet. Meg fogunk lepődni az eredményen.

6. Tisztítsuk meg a mosogatószivacsot

Ahhoz, hogy a mosogatószivacsunk mindig tiszta legyen, tegyük be a mikrohullámú sütőbe egy percre, így eltűnnek a baktériumok.

7. Tisztítsuk meg a műanyagból készült játékokat

A gyerekek játékait rakjuk be a mosogatógépbe, ezzel az eljárással fertőtlenítjük is őket, csak ki kell választani a megfelelő programot. Nagyon kicsi játékokat ne tegyünk a mosogatógépbe.

8. Tisztítsuk meg a vasalótalpát

A vasalótalpára ragadt piszok foltot hagyhat a tiszta ruhán vasalás közben. Szórjunk sót a vasalóasztalra, majd húzzuk át párszor rajta a forró vasalót, a lerakódások el fognak tűnni.

9. Szedjük össze a hajszálakat és a gyapjúszálakat

Vegyünk fel egy nedves gumikesztyűt, majd ezzel szedjük össze a hajszálakat, meg fogunk lepődni azon, hogy a gumikesztyű mennyire alkalmas erre a feladatra, úgy vonzza magához ezeket a dolgokat, mint egy mágnes.

10. Tisztítsuk meg a zuhanyrózsát

Ha a zuhanyrózsa rögzítve van, akkor kössünk rá egy ecettel töltött zacskót és hagyjuk így egy éjszakát .Reggel meg fogunk lepődni az eredményen.

11. Tisztítsuk meg a cipőt egy egyszerű szerrel

A fehér tornacipőt acetonos vattával dörzsöljük át, hogy újra fehér legyen.

12. A redőny tisztítása

Használjunk ecsetet a redőny megtisztítására, minél nagyobb az ecset, annál nagyobb felületet tudunk letakarítani.

13. A sarkok tisztán tartása

Ha nincs a porszívóhoz olyan vékony cső, amely alkalmas a sarkok takarítására, akkor vegyünk elő egy vécépapírgurigát és ezen keresztül felszívhatjuk a port a porszívóval.

14. Tisztítsuk meg az autó fényszóróját

Töröljük át a fényszórókat fogkrém és szódabikarbóna keverékével, majd egy tiszta ronggyal töröljük szárazra, hogy szép fényes legyen.

15. A mikrohullámú sütő tisztítása

Tegyünk egy tálba néhány szelet citromot és 1/4 pohár ecetet, majd tegyük be a mikrohullámú sütőbe 3-4 percre, ameddig gőzölni kezd. Hagyjuk még 10 percig zárva a mikró ajtaját, majd töröljük ki egy nedves ronggyal.

16. Mikor nincs kéznél egy új felmosórongy

Nem föltétlenül szükséges új felmosó pamacsot vásárolnunk a régi helyett, húzzunk rá egy zoknit az elhasználódott pamacsra és már kezdhetjük is a takarítást.

17. Folyékony szennyeződések eltávolítása

Használjunk lisztet a folyékony dolgok eltávolításához, mert a liszt felszívja a nedvességet, így könnyebb lesz a foltok eltávolítása.

18. A régi evőeszközök megtisztítása

Tegyünk egy magasabb falú bögrébe meleg vizet és citromlét, 1/1 arányban, majd ebbe a keverékbe állítsuk bele az evőeszközöket. Hagyjuk benne 10 percet, majd töröljük át egy puha ronggyal őket.

19. A szellőzőrács takarítása

A legkönnyebben sűrített levegő spray-el tudjuk megtisztítani.

20. A seprű megtisztítása

Rakjuk a seprűt szappanos meleg vízbe, hagyjuk állni benne 1 órát, majd öblítsük le és hagyjuk megszáradni.