27 fantasztikus ötlet rajzokkal álmaid szekrényének megvalósításához! A kilencediktől valósággal lázba jöttünk…

A mai beépített szekrények a modern lakásbelső egyik legnépszerűbb elemei. És ez nem is meglepő, hiszen ezekkel spórolhatjuk meg a legtöbb helyet, tárolhatjuk és tarthatjuk rendben dolgaink többségét, ráadásul ilyen módon tehetjük elegánsabbá az adott szobát is. Akinek kis lakása van, ezek az előnyök hatványozottabban érvényesülnek!

Nálunk most éppen lakásfelújítás folyik és elérkezett az ideje, hogy a hálószobába új szekrény kerüljön. Mindig is egy nagy gardróbszekrényt szerettem volna, ami minden olyan ruhámat elnyeli, amire egy aktív nőnek szüksége van. Egy szekrény, amibe nemcsak a ruhákat és a cipőket tudom elhelyezni, de a kabátok és az ágyneműk, netalántán a hálózsákok és a sílécek számára is helyet biztosít, az csakis egy álom-szekrény lehet! Azonban tény, hogy a modern lakásokat sajnos nem úgy tervezték, hogy egy ilyen, klasszikusan női kritériumnak is megfeleljenek. Mindazonáltal, van egy optimális megoldás, és ez a sarokszekrény!

Sarokszekrény a hálószobában

A híres-nevezetes hálószobai szekrény! Ki ne hallott volna már pikáns történeteket arról, miket, de főleg kiket rejtegetnek a hálószobai szekrények nagy belső terei, amikor váratlanul hazatér a férj?! Most azonban más szempontból közelítjük meg a belső tér kihasználásának lehetőségeit, egy dolog azonban örök érvényű: a szekrénynek mindig nagynak kell lennie, még akkor is, ha az adott helyiség kicsi.

A Ketkes szerkesztősége 27 nagyszerű ötletet gyűjtött össze, melyeket most közlünk is kedves olvasóinkkal, hogy bárki létrehozhassa álmai sarokszekrényét, vagy gardróbszekrényét. Ezentúl csak a tökéletes rend, a kényelem és a szépség lesz szobáink jellemzője!

1. Az ideális hálószoba a pihenés, a nyugalom és a boldogság helye, ahol a felesleges dolgok diszharmóniát okozhatnak. A tolóajtóval ellátott hálószobai beépített szekrény hatalmas belső tere miatt a szoba szellősebbnek hat, és emellett megteremti a feltételét annak, hogy helyreállítsuk az ideális pihenést elősegítő rendet.

2. Az íves sarokszekrény egyszerűen egy csodálatos megoldás a kicsi, de nagyon hangulatos hálószobába.

3. És egy szekrény kiváló választás lesz mind a szülők hálószobájához, mind a gyermekszobába.

4. Ez a hófehér elegancia az őt megillető helyét foglalja el a nappaliban. Azonban a hálószobába helyezve megfelelő módon helyettesítheti az összes tárolót, polcot, szekrényt is!

5. Egyszerű és felettébb ízléses!

6. Ez az! Én is egy ilyen praktikus szekrényt szeretnék a hálószobámba!

7. A fényforrások elhelyezése is nagyon fontos, mert kiemelkedő szerepet játszik a vizuális térérzet növelése szempontjából.

8. Íme, ez egy gyakorlatilag tökéletesnek tekinthető gardróbszoba! Nézzük csak, még csillár is van benne!

9. A formatervezés szempontjából a legfontosabb szerepet nem a pénzügyi lehetőségek játsszák, hanem az arányok helyessége és az, hogy mire helyezzük a hangsúlyt a szekrény esetében. Ezekkel érhető el elsősorban, hogy élénk és harmonikus szobabelsőt hozzunk létre.

10. Nos, ez a lehetőség bármelyik szobába kiváló választás lehet. Egy ilyen szekrény meglehetősen kevés helyet foglal el, emellett azonban nagyon tetszetős megjelenésű!

11. Az alábbiakban egy kisebbfajta sarokszekrény tervrajzát tekintheted meg.

12. Egy ilyen szekrény díszítheti egy kis hercegnő hálóját, de akár az ifjú lovagét is!

13. Ez egy tökéletes tervrajza egy íves, beépített sarokszekrénynek.

14. És ezen a képen pedig egy tágasnak ígérkező gardróbszoba (sarokszekrény) tervrajzát láthatjuk.

15. Azt hiszem, hogy megmutatom ezt a lehetőséget a férjemnek. Pontosan erre van szükségünk a hálószobánkban!

16. Egy újabb nagyszerű lehetőség – tervrajzon.

17. Tágas és világos!

18. Egyáltalán nem nagy, de elég tágasnak hat.

19. Tágasabbnak érzékeljük a teret és jobb megvilágítást kap a szoba, ha a szekrény tolóajtajába tükröket helyezünk el.

Ez lehet teljes tükörlap is, de egyéb módszerekkel is vihetünk fel mintákat a felületre.

20. És egy ilyen szekrény minden nő paradicsoma…

21. Kiváló ez a megoldás a lekerekített és a hullámzó formák kedvelőinek.

22. Ez a lehetőség felkelti majd a keleti kultúra és művészet minden szerelmesének érdeklődését!

23. Egyszerűen lázba jöttem ettől a fantasztikus megoldástól! Minden a lehető legjobban a helyére kerülhet.

24. Egy elegáns ötlet. Talán emellett döntünk majd…

25. A sarokszekrény ilyen módon történő kialakításának kétségtelenül az az előnye, hogy jóval látványosabb a hagyományosnál. Ezeket tipikusan a nagy és tágas hálószobákba építik be elsősorban.

26. Nagyszerű, nem igaz?

27. És hogy tetszik ez a lehetőség? Érdekes és nagyon funkcionális!

A sarokszekrényekben hatalmas lehetőség rejlik, már ami az adott hely tökéletes kihasználását és a racionalitást illeti. Ez már csak azért sem meglepő, mert amellett, hogy ez a bútortípus csak egy minimális területet foglal el a szoba teréből, meglehetősen tágas belül, tetszetős megjelenésű, és a tolóajtók nem okoznak fizikai kényelmetlenségeket.

És ha te is, akárcsak én most, a megfelelő megoldást keresed a hálószobádba, mindenképpen vedd fontolóra egy ilyen jellegű szekrény beépítésének lehetőségét!

Kívánok neked gyors és szép felújítási munkálatokat, és rengeteg inspirációt! Oszd meg ezeket a hasznos ötleteket barátaiddal, ismerőseiddel is, hátha ők is kedvet kapnak a lakásfelújításhoz!