5 órán keresztül volt a sütőbe 160 fokon! Vaj puha lett ❤️

Amikor betettem a tepsibe, alig fért el benne! Oldalas és dagadó. Só, bors, kömény, majoránna, kardemon és fokhagymával fűszereztem!

Most éppen az volt a lényeg, hogy bő zsírba, alacsony hőfokon, sokáig. Így legalább lett finom sűltzsírom is bőven, amit nagyon szeretek, szeretünk.

Egyébként nekünk nincs grillünk! Egyébként Konfitálásnak nevezik ezt a főzési technológiát.

Recept:

Só, bors, kömény, majoránna, kardemon és fokhagymával fűszereztem. A tepsibe tettem kb 2 dl vízzel és 1 kg zsírral. Lefóliáztam 3 órát pácolódott. Majd 160 fokon sütöttem 4 és fél órát. Levettem a fóliát és megpirítottam mind a két oldalát, az még kb fél óra.

Ha 200 fokon sütöm, akkor 2 – 2,5 óra alatt kész lett volna. A felsorolt füszerekbe kb 3 órát pácolódott mielőtt betettem volna a sütőbe.

Králik Árpádné Erika konyhájából!

Azért süti 5 órán keresztül, egyben , és nem szeletelve, zacskó, fólia, stb. nélkül, mert Ő így szereti! Finom, ízletes pecsenyezsír is lesz így. (nem kevés) Igenis, nagyon finom tud lenni, ha alacsonyabb hőfokon sütöd, sokáig, egyben, zacskó, fólia, és egyebek nélkül. Én speciel többféle formában is sütöttem, és fogom is sütni.

Tudom drága mulatság már, de én is lassú tűzön sütöm a husikat. 😊 Majd kipróbálom nagyobb fokozaton, de nekem így olyan omlós, zaftos,sok zaftja… Majd meglátom.