5 titkos módszer, amelyekkel te magad megjavíthatod az elromlott cipzárt!

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy nem tudta felvenni vagy levenni a nadrágját, vagy ruháját, mert elromlott a cipzár rajta. Az első gondolat, hogy veszed az ollót és szétvágod, ennél azonban van kíméletesebb megoldás is. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan menthetjük meg az elromlott cipzárt egyszerű és hatásos módon. A most következő 5 tipp alkalmazásával megmentheted a dzsekid, vagy bármilyen más ruhád cipzárját anélkül, hogy időt és pénzt pazarolnál.

1. Amikor felhúznád a cipzárt, de az egyik oldalon nem csúszik, egy patentfogóval szorítsd meg a lakatot.

2. Sok esetben azért adódnak problémák a cipzárral, mert a fogak között összegyűlik a piszok. Szappanozzunk be egy kis darab rongyot és töröljük végig a cipzárt vele.

3. Mindenki tudja, milyen kellemetlen amikor a cipzár lakatjáról letörik a fogó, ilyenkor nagyon nehéz felhúzni és lehúzni a cipzárt. Ha nem is tűnik a legmegfelelőbb megoldásnak, akkor is tegyünk egy gémkapcsot vagy egy kisebb gyűrűt a cipzár lakatjába, így könnyedén felhúzhatjuk.

4. Ha a cipzár beragadt, de nem azért mert egy darab anyag becsípődött, akkor kenjük meg a cipzár fogait. Ezt megtehetjük egy grafitceruzával is. Ha ez nem válik be, akkor szappannal, vagy vazelinnel kenjük át a cipzár fogait, így a lakat könnyen fog le – fel mozogni a fogakon.

5. Ha valamilyen oknál fogva nem tudjuk egész végig felhúzni a cipzárt a farmernadrágon, megoldhatjuk úgy, hogy egy gyűrűt, vagy a kulcstartó egy karikáját tesszük a cipzár lakatjába, felhúzzák amennyire lehet és a gyűrűt a gombra akasztjuk.

Reméljük ezek a módszerek a segítségetekre válnak! Tekintsétek meg a most következő videót, amelyben láthatjátok, hogyan működnek ezek a praktikák: