6 alapvető eszköz és berendezési tárgy a kényelmes, otthoni irodához

otthoni iroda
otthoni iroda

Ma már sokan dolgoznak otthonról. A távmunka azonban megköveteli, hogy otthonunkban is egy remek irodai környezetet alakítsunk ki, hiszen ez lehetővé teszi, hogy a nap minden munkaórájában kizárólag csak a feladatainkra, a munkákra koncentráljunk és az irodai környezet a teljesítményünket, a produktivitásunkat is fokozza. A cikkben 6 irodai eszközről és berendezési tárgyról lesz szó, amelyek elengedhetetlenek az irodában, hiszen ezek nélkül nem leszünk sem elég hatékonyak, sem pedig elég eredményesek.

• • Kényelmes, ergonomikus íróasztal

Aki napi 8 órát vagy ennél több időt tölt az irodájában az íróasztalnál görnyedve, nagyon jól tudja, hogy mennyire fontos a kényelem. A sok ülés megterheli az egész szervezetet, ezért olyan íróasztalt kell választani, amely praktikusan illeszkedik hozzánk. Ma már olyan íróasztalt is vehetünk, amely mellett állva dolgozhatunk, de az sem meglepő, ha egy kerékpárral ötvözött asztallal találkozunk. Ezek a kiegészítések, modern megoldások, mind-mind az ülő életmód veszélyeit hivatottak kivédeni.

• • Testhez illeszkedő szék

Az íróasztal mellé egy anyagában és formájában passzoló irodai széket is vásárolnunk szükséges, hiszen naponta több órát fogunk azon ülni, még ha megszakításokkal is tesszük azt. Az ergonomikus asztal mellé, választhatunk ergonomikus széket, amely elősegíti a helyes testtartást, ez által pedig csökkennek az ülő életmódból fakadó egészségügyi problémák.

• • Minőségi nyomtató

A mai modern nyomtatók nélkül szinte nem is lehet irodai munkát végezni, hiszen a fontos dokumentumokat nem elegendő csak a gépen elmenteni, általában azok nyomtatására is szükség van. Nyomtató vásárlásánál ügyeljünk arra, hogy jó minőségű, nagy teljesítményű eszközt vásároljunk, hiszen a cél az, hogy minél hatékonyabb legyen a munkavégzésünk. Amennyiben HP LaserJet nyomtatót vásároltunk, akkor ehhez mindenképpen kompatibilis, minőségi HP LaserJet Pro M28a toner a megfelelő választás. A nyomtatót és a tonereket webshopból is megvásárolhatjuk, hiszen ezzel időt és energiát spórolunk.

• • Természetes és mesterséges fény

Az ember számára a legjobb a természetes fény, ezért az irodánkat olyan ponton, helyiségben jelöljük ki, ahová elegendő természetes fény áramlik. A fénynek, legyen szó természetes vagy mesterséges fényről, kiemelt szerepe van a hatékony koncentrációban. Az íróasztali lámpa is kulcsfontosságú, hiszen ez lehetővé teszi a fényerő szabályozását. A lámpát úgy helyezzük el az asztalon, hogy ne okozzon árnyékolást és visszatükröződést sem.

• • Asztali számítógép vagy laptop

Az otthoni munkavégzéséhez az egyik legfontosabb eszköz a számítógép, vagy a laptop, hiszen ezen az eszközön végezzük a munkánkat. Az egyéb kiegészítőkről se feledkezzünk meg, mint a nagy sebességű internet, hiszen ez elősegíti a jobb eredményeket és a produktivitást is fokozza. Amennyiben konferenciahívásokra is sor kerül a munka miatt, úgy egy mikrofonnal ellátott fejhallgatót is be kell szereznünk, hiszen ez is a hatékony munkát, pontosabban a gördülékeny csapatmunkát teszi lehetővé.

• • A legjobb szolgáltatót válasszuk

Akár internetszolgáltatóról van szó, akár olyan szolgáltatóról, akinél az alapvető irodai eszközöket vásároltuk meg, mindig törekedjünk arra, hogy megbízható cég mellett tegyük le a voksunkat, azaz adjanak garanciát a termékeikre, biztosítsák a megvásárolt nyomtatóhoz az alapvető kiegészítőket, mint a HP nyomtatónkhoz, a HP toner, hiszen a munkánk csak akkor lesz száz százalékos, csak akkor működhetünk hatékonyan az irodai munkában, ha megbízható és minőségi termékeket használunk. Még az otthon kialakított irodánkban is.