A női cipők és a személyiségtípusok

női cipők
női cipők

A cipő nem csak egy funkcionális darab, hanem az önkifejezés egyik formája is. A cipő voltaképpen egy képet ad a viselőjéről. Egy – egy cipőre pillantva meg tudjuk mondani, melyik korból származik, melyik évszázadban volt divatos, de egy – egy lábbeli, magáról a viselőjéről is sok mindent elárul. A cipő képet ad az életvitelünkről, a stílusunkról és bepillantást enged a személyiségünkbe is.

A cipő alapján következtethetünk az adott személy nemére, életkorára, jövedelmére, társadalmi helyzetére és egyéb fontos személyiségjegyekről is képet kapunk. Az, hogy milyen cipő van rajtunk, még az első benyomás kialakításában is fontos szerepe van. Ha szeretnél trendi, divatos cipők közül válogatni, csak keresd fel az ANSWEAR oldalát. A cikkben 10 cipőtípust, jellemzőt mutatunk be és azt, hogy ezeket a cipőket általában milyen emberek is viselik.

A sportcipőt viselő ember

A legegyszerűbb 10 perces tészta étel! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom vacsora!

A sportcipő egy kedvelt cipőtípus napjainkban, hiszen kényelmes, gyorsan fel lehet venni és akár hosszú órákon keresztül is hordhatjuk anélkül, hogy megfájdulna abban a lábunk. A sportcipő általában a fiatalos és energikus emberek lábbelije. A sportcipőt kedvelők általában rendszeresen sportolnak és a célorientáltság is jellemző rájuk.

Drága cipő

A drága cipő is sok mindenről képet ad. Az, aki egy drága cipőben jelenik meg valahol, azt is bizonyíthatja, hogy a társadalmi ranglétrának egy magasabb fokán áll. Azt is megmutatja, hogy mennyire fontos számára a rang, a siker, a pénz és egy drága cipő kifinomult ízlésről is tanúskodik.

Különleges cipő

Aki szereti az extrém dolgokat, általában ezt az öltözködésével, a cipőválasztásával is bizonyítja. Azok, akik élénk színű és extravagáns cipőt viselnek, kitűnnek a tömegből és könnyen a figyelem középpontjába kerülnek. Voltaképpen az extravagáns cipőt viselő személynek ez is a célja, hiszen ő maga is egy extravagáns személyiség, aki nem szeret belesimulni a tömegbe. Az ilyen emberek nem félnek reflektorfénybe kerülni és megmutatni másoknak a valódi énjüket. A különleges cipőt viselők általában merészek, hangosak, harsányak.

Kényelmes cipő

A kényelmes cipőt viselő személyt nem igazán érdekli a divat. Ezért számára nem a legújabb trend, hanem a kényelem, a praktikum a legfontosabb. Ez egyébként nem csak a cipő, hanem a ruhaválasztásán is meglátszik. Az ilyen embert nem érdekli, hogy mit gondolnak róla mások. A legfontosabb számára, hogy ő maga jól érezze magát a bőrében.

Papucs

A papucs nagyon jó választás a strandon és otthon, a lakásban. Igaz, hogy nagyon kényelmes papucsban sétálni, vagy rohangálni, de nem utcára való. A papucs egyáltalán nem egy komoly viselet, és aki papucsban jelenik meg fontos eseményen is, nem igazán lehet komolyan venni. A papucsot preferálók nem szeretik, ha megmondják nekik, mit tegyenek, szeretik a saját tempójukban élvezni az életet.

A tűsarkú cipő

Tűsarkú cipőben nem minden nő tud biztonságosan közlekedni, talán ezért is gondolják úgy a szakértők, hogy a tűsarkú cipő csak a magabiztos, határozott nők kiegészítője lehet. A tűsarkú cipő lendületessé és elegánssá varázsolja a viselőjét. Talán ezért is olyan népszerűek a noi cipok kategóriában.

Hosszúszárú csizma

A hosszúszárú csizmát régebben csak a férfiak viselték, a nők számára sokkal stílusosabb és nőiesebb darabokat terveztek. Talán ez az oka annak, hogy a mai korban a hosszúszárú csizmát viselő nőket is határozottnak, már – már férfiasnak gondolják, akik szeretnek irányítani és határozott elképzeléseik vannak az életről. A hosszúszárú csizmát viselő nők erős személyiséggel vannak megáldva és minden helyzetben feltalálják magukat, illetve imádják, ha ők irányíthatnak.

Unalmas, egyhangú cipő

Ha ilyen cipőt viselsz, jól teszed, ha más típusú lábbelit veszel magadnak, merthogy az unalmas cipőt viselő személyekkel kapcsolatban azt állapították meg, hogy ők maguk is unalmasak és távolságtartók is, azaz inkább introvertáltak és a magányt preferálják. Az unalmas, egyszerű cipőt viselő személyek zárkózott típusúak és nagyon nehezen lehet velük kapcsolatot kialakítani.

Belebújós cipő

Azok, akik a kényelmes, belebújós cipőket preferálják, általában sokat rohannak, mindig intéznek valamit. Mivel kényelmes darabról van szó, ezért nem csak a munkahelyen, hanem a magánéletben is előszeretettel viselik. A papucscipőt kedvelők meglehetősen szorgalmasak, megbízhatóak és soha nem felejtenek el semmit.

Egyedi tervezésű, kézműves cipők

Aki ilyen cipőt visel, ő maga is egyedi, különleges. Nem kedveli az alkalmazotti státuszt, sokkal inkább a vezető szerepében szeret tetszelegni. Az egyedi tervezésű cipőt viselő egyén maga is részt szeretne venni a divat és a trendek alakításában és szeret is ilyen témákról beszélgetni a beszélgetőpartnereivel.