6 fantasztikus tipp, hogyan dekoráld a lakás falait, hogy otthonos legyen!

A lakásunk szépítése, felújítása hasznos elfoglaltság. A desinerek egyre több ötlettel örvendeztetnek meg bennünket, így kevés befektetéssel a lakásunk falait egyedivé varázsolhatjuk.

Más mintát festhetünk a konyhánk falaira, a szobánk falaira, a fürdőszobai falra, attól függően kinek milyen minta tetszik. Ma bemutatunk nektek néhány ötletet, tekintsétek meg őket figyelemmel.

1. Meredith Mccardle egész különleges módon díszítette fel a lakása falát, felfestette a kedvenc könyvének a „Harry Pottern-ek” az első oldalát a falra. A szöveget kézzel festette fel, egy projektort használva segítségül. Ez egy szuper ötlet!

2. Egyre divatosabbak a hengerelt falak is. Ez a fajta mintázat olcsó megoldás és nem szükségeltetik különösebb erőfeszítés az elkészítéséhez. A nyomatokhoz használatos sablonokat az ízlésünknek megfelelően választhatjuk ki. Bármilyen absztrakt mintát, virágot, vagy állat formát választhatunk, a munka elvégzése pedig kevés időt vesz igénybe.

3. Egy másik szuper ötlet! Készíthetünk egy nagy festményt a szobánk falára! Ehhez szükségünk lesz egy mintás zuhanyfüggönyre. Első lépésként készítsünk egy megfelelő méretű, fából készült vázat, ezután pedig rögzítsük a zuhanyfüggönyt a vázra. Már el is készült a fantasztikus fali dekoráció, keressünk neki egy helyet és akasszuk fel!

4. A falak dekorálása akár ragasztószalaggal is lehetséges. Nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető ez a díszítés. Banális dolognak tűnik, de mégis van benne valami különlegesség, főleg akkor ha jó minőségű ragasztószalagot használunk a minta elkészítéséhez. Bármilyen mintát készíthetünk, hiszen számtalan színű ragasztószalag kapható.

5. Íme még egy zseniális ötlet: egy szál fonal és néhány szeg felhasználásával különböző dekorációkat készíthetünk a gyerekszoba falaira. Verjünk néhány szöget a falba, majd kössük össze néhány fonallal. Tetszés szerint képeket, vagy mesefigurás rajzokat is aggathatunk rá.

6. A következő ötlet a vízfestékkel dekorált fal. Először fessük tetszés szerinti színűre a falat, majd vízfestékkel bármilyen mintát festhetünk rá. Nézzétek milyen szép!

Az otthonunk falait könnyedén dekorálhatjuk, nincs szükség különleges tudásra ahhoz, hogy káprázatos legyen a lakás minden helyisége!