6+1 dekorációs ötlet amivel könnyen díszítheted lakásod bármelyik pontját!

Manapság egyre népszerűbb dekorációs elem a faltetoválás, vagy más néven falmatrica.

Főleg nappalik, fürdőszobák, gyerekszobák díszítésére használják, de felrakhatod a ház bármelyik szobájába is. Igazán mutatós dekoráció, nem vesz el a szoba méretéből, viszont rendkívül sokat ad hozzá! 

Mi is az a falmatrica?

Műanyagból készül, egyik felén ragasztóval van ellátva. Különböző színekben kérheted. Színük tartós, nem kopik, UV álló. Szállítás végett a falmatricát két különleges fólia közé teszik, ezzel is védve a külső hatásoktól, ráadásul megkönnyíti a felrakását is! Felhelyezés előtt érdemes kimérni a matrica pontos helyét. Ehhez csak annyit kell tenned, mielőtt leveszed a fóliákat oda próbálod a megfelelő helyre a  dekorációt. Papír ragasztóval akár ideiglenesen oda is ragaszthatod. A helyes oldalról nézve a fedőfólia áttetsző. Felrakhatod festett falra, tapétára, fűrészporos tapétára, ablaküvegre, tükörre, műanyagra, fémre, fára, még csempére is. Arra kell figyelni, hogy a felület pormentes, sima és száraz legyen. Felszedése is egyszerű, egy kés kell a megkezdéshez. A ragasztó anyaga nem oldószeres így nem károsítja az alatta lévő felületet.

De mitől is olyan népszerű?

  • Felhelyezése egyszerű, néhány pillanat alatt te is könnyen felhelyezheted!
  • Igazán látványos, könnyedén feldobhatod vele a lakás bármely pontját!
  • Rendkívül tartós, jól bírja a párás levegőt is!
  • Szinte minden felületre odatapad.
  • Az egyik legszebb dekorációs ajándékok egyike.
  • Mivel minden matrica egyedileg készül így kérésre egyedi méretet is kérhetsz.

Honnan szerezhetem be a falmatricát?

Nagyobb dekorációs boltokban is kapható, vagy webáruházakból is megrendelheted. Utóbbi azért javasolt, mert ők az általad kért méretre is el tudják készíteni a falmatricát. Ilyen webáruház pl. a Jómatrica.hu ahol rengeteg kategóriából választhatsz.

Lássunk néhány példát amivel könnyedén dekorálhatod bármelyik szobád!