Ilyen árakon érhető el a lézeres látásjavító szemműtét a debrecenieknek

Még mindig sokan hiszik, hogy a lézeres szemműtét elérhetetlenül drága és fájdalmas beavatkozás. Az a tévhit is sokak fejében él, hogy a gyógyulási folyamat hosszadalmas és emiatt nem mernek belevágni egy lézeres látáskorrekciós beavatkozásba. 

Azonban már Magyarországon is lassan 10 éve elérhetőek azok a lézeres látásjavító műtét, amelyek a kedvező ár és a fájdalommentesség mellett, rövid lábadozási idővel kecsegtetik az átlagkeresettel rendelkezőket. 

Ezen műtétek természetesen a debreceniek számára is elérhetőek. Sőt, nem is kell Budapestre utazni, hogy egyáltalán kiderüljön alkalmasak lehetünk-e egy modern lézerekkel felszerelt budapesti klinika látásjavító kezeléseire, hiszen a szemészet debreceni rendelőjében, helyben végeztethetjük el a vizsgálatokat. Ha kíváncsi arra, hogy most milyen áron kínálják az ilyen kezeléseket, akkor egyszerűen kattintson a Budai Szemészet oldalára!

A legmodernebb lézeres szemműtétek árai elsősorban az eljárás módjától függnek

A Budai Szemészeti Központban a magasan képzett, szakmailag elismert, tapasztalt orvosok négyféle eljárással is tudnak gyors és kíméletes látáskorrekciót végezni. 

A Budai Szemészeti Központban ezeket a modern, alacsony kockázatú ambuláns műtéteket olyan megbízható, világszínvonalú lézerekkel végzik, mint a precíz és kíméletes Ziemer LDV Z8 femto és Schwind Amaris 1050RS 7D excimer lézer.

A lézeres beavatkozások ára attól függően változik, hogy az adott eljárás során a szakorvosok milyen kezelési technikát alkalmaznak és annak kivitelezéséhez hány modern, prémium kategóriás lézerre van szükség. 

1 műtő, 4 különböző lézeres szemműtét

A kezelések során a beavatkozás a választott eljárás típustól függően történhet egy vagy akár két lézerrel is. A modernebb látáskorrekciós eljárások esetében megkülönböztetünk felszíni és lebenyes kezeléseket.

  1. Felszíni kezelések

Ezek a beavatkozások a szaruhártya felső hámrétegének eltávolításával járnak, amely történhet lézerrel vagy sebészeti eszközökkel manuálisan. Az eltávolított szaruhártya réteg hámosodása mindkét esetben egy hosszadalmas, fájdalmas folyamat, mely 3-7 napig is eltarthat és erős fényérzékenység, valamint folyamatos idegentest érzés kíséri.  

A felszíni kezelések közül a lézeres hámeltávolítás valamivel kíméletesebb, ilyen beavatkozás például az érintésmentes zero-touch vagy no-touch.

  1. Lebenyes kezelések

Az eljárás során egy lebenyt készítenek, melyet felhajt a sebész, hogy a lézer a szaruhártya mélyebb rétegében elvégezhesse a látáskorrekciót. A lebeny kialakítása történhet mikrosebészeti műszerrel (LASIK) vagy lézerrel (FEMTO), mely módszerekből az utóbbi kíméletesebb a szemhez. A kezelés végén a lebenyt visszasimítják a szaruhártyára, így a műtéti terület fedésbe kerül, csupán a lebeny szélein történik némi hámosodás, ami néhány óra alatt végbemegy és viszonylag kevés kellemetlenséggel. 

Az eljárások típusai szerint az alábbi módon alakulnak az árak a Budai Szemészetnél 

PRK 7D lézeres szemműtét:
Ez egy hagyományos, egylézeres felszíni beavatkozás modern technológiával végezve. A gyógyulási időszak itt a leghosszadalmasabb és egyben a legtöbb kelletlenséggel is ez jár.
Költsége két szemre 269.000Ft.

Zero-Touch 7D:
Ez a felszíni kezelések legmodernebb változata, amelynél a szakorvos a hám eltávolítását már nem manuálisan hajtja végre, hanem egy lépésben a lézer végzi el a hám elpárologtatását és a látáskorrekciót. A gyógyulás itt is több napig eltart és fájdalom is jelentkezik a hámosodás során.
Az ára két szemre 340.000 Ft.

OptiLASIK 7D:
Az előzőeknél gyorsabb gyógyulást biztosító eljárás, ahol egy mikrokeraton eszközzel képeznek lebenyt a szaruhártyán, majd ezt felhajtva zajlik a dioptria kezelés a stroma állományban. A gyógyulás egy nap alatt lezajlik és a könnyezés, fényérzékenység is elmúlik másnap reggelre.
Két szemre 400.000 Ft az eljárás ellenértéke.

Z FEMTO 7D:
Jelenleg az egyik legmodernebb kétlézeres, lebenyképző eljárás, amelynél a gyógyulási idő is igen rövid. A szaruhártyán a lebenyt egy FEMTO lézer készíti, a dioptriát pedig az excimer lézer korrigálja. A regenerálódás mindössze néhány óra és csupán enyhe tünetekkel jár. 

A Z FEMTO 7D kezelés listaára 660.000 Ft, azonban a letölthető kuponnal most a debreceniek számára is csak 540.000 Ft.  Ugyanakkor, ha egészségpénztári kártyával fizet, akár további 20%-ot spórolhat, ha pedig kamatmentes részletfizetést vesz igénybe, akkor egy év alatt gazdálkodhatja ki a jó látás árát. A Budai Szemészeti Központban további kedvezmények is várják, minden lézerkezeléshez.