7 remek takarítási tipp, hogy a fürdőszoba ragyogó legyen!

A mai rohanó világban nem elegendő, ha egyszerűen csak kitakarítjuk a lakásunkat, nagyon fontos, hogy a takarítás minél kevesebb időt vegyen igénybe. Ahhoz, hogy ezt a munkát gyorsabbá és könnyebbé tegyük bemutatunk nektek néhány olyan tippet amelyek a segítségetekre lehetnek.

A természetes anyagokkal bármilyen fürdőszobai felületet tisztává és ragyogóvá varázsolhatunk anélkül, hogy veszélyeztetnénk az egészségünket. Ma bemutatunk nektek 7 kiváló ötletet amelyek használatával a fürdőszoba kitakarítása sokkal egyszerűbb lesz és kevesebb időt igényel.

 1. Hófehér kád

Ahhoz, hogy a sárga szennyeződések , a baktériumok és a piszok eltűnjön a kád felületéről, használjunk a következő tisztítószert: 4 liter meleg vízbe tegyünk 1/2 bögre ecetet és 1/4 bögre szódabikarbónát. Mossuk át ezzel a keverékkel a kádat, majd hagyjuk 15 percet állni rajta, ezután pedig öblítsük le hideg vízzel. Az eredmény káprázatos!

2. Vízkőmentes zuhanyrózsa

Ha olyan helyen laksz ahol kemény a víz, akkor egy idő után a zuhanyrózsából már nem folyik rendesen a víz. Ez nem azt jelenti, hogy ki kell cserélni a zuhanyrózsát, hiszen az ecet megoldja ezt a problémát. Ha olyan zuhanyrózsád van amely rögzített, akkor tégy egy zacskóba ecetet és kösd a zuhanyrózsára, hogy teljesen ellepje az ecet. 2 óra elteltével öblítsd le meleg vízzel.

3. Ragyogó tükör

A tükröt nagyon könnyen megtisztíthatjuk speciális tisztítószer nélkül is. Elég ha egy szórófejjel ellátott flakonba a következő keveréket tesszük: 1 evőkanál szódabikarbóna, fél dl ecet és 2 dl víz. Ezt a keveréket spricceljük a tükörre, majd egy szivaccsal mossuk le. Használhatunk borotvahabot is erre a célra, nem csak tiszta lesz a tükör, de nem is fog bepárásodni.

4, Tiszta vécécsésze

Készítsünk egy keveréket a következő hozzávalókból: 10 ml meleg víz, 3 g szódabikarbóna és 2 ml citromlé. Kenjük át a vécécsészét vele, hagyjuk állni rajta 2 órát, majd vécékefével dörzsöljük át. A vízkő és a piszok egyből eltűnik.

5. Vécékefe

Ez az egyik legpiszkosabb fürdőszobai kellék, de nagyon könnyen tisztítható a következő módszerrel. Tegyük a vécékefét egy műanyagdobozba, (amit ezután eldobunk) majd öntsünk rá mosogatószeres meleg vizet. Tegyünk hozzá 1/2 bögre szódabikarbónát, 2 kanál sót, 1/4 bögre ecetet. Egy óra elteltével a WC kefe olyan lesz mintha új lenne.

6. Ragyogó fémfelületek

A rozsdától megszabadulni egyszerűbb mint gondolnánk. Szórjunk egy kevés sót az oxidálódott helyekre, majd töltsünk rá citromlevet. A citromlé feloldja a rozsdát a só pedig felszívja azt. Hagyjuk így egy éjszakán keresztül, reggel pedig öblítsük le hideg vízzel a letisztított felületeket.

7. Ha penészes a fal, vagy a mennyezet

Keverjünk össze egy bögre ecetet, fél bögre szódabikarbónával és 1 liter vízzel, a keverék habzani fog. Mártsunk bele egy rongyot, vagy egy tiszta felmosót, ha a mennyezet penészfoltos és töröljük át vele. Alaposan szellőztessünk ki, így megszabadulhatunk a penésztől.

A fenti tippek kipróbálásával sokkal könnyebb és gyorsabb lesz a takarítás!