7 titok az anya és fia közötti lelki kötődésről, amiről sokan nem is tudnak

Egy anya és a gyermeke közötti kapcsolat nagyon fontos, mert a közeli anyai kapcsolat nagy segítséget nyújt a gyereknek a fejlődésben és a biztonságérzet kialakulásában.

Most pedig lássuk, hogyan befolyásolja egy anya a gyermekét

7. Kisebb esély a megfontolatlan cselekedetekre

A nők általában meggondoltabbak mint a férfiak, informáltabbak, soha nem veszélyeztetnék az egészségüket és az életüket, mindig gondolnak a következményekre is.
Egy gyerek az anyjától megtanulja, hogyan legyen óvatos, felelősségteljes és gondoljon a dolgok következményére is.

6. Nagyobb esély a sikerre

Bizonyított tény, hogy azoknak a gyerekeknek akiket szoros kapcsolat köt össze az édesanyjukkal sokkal nagyobb a felelőségvállalás tudatuk. Ők tisztában vannak azzal amit csinálnak és nagyobb sikereket is érnek el. Több kutatás is bizonyítja, hogy a gyerek az anyjától örökli az intelligenciáját, ez a szoros anya és gyermeke közötti kapcsolat eredménye.

5. Folytonosság

Egy fiú megtanulja az anyjától, hogyan legyen türelmes, gyengéd, nagylelkű, kedves és mindezek élete végéig megmaradnak benne, ő is tovább tudja adni a gyerekeinek az anyjától tanultakat.

4. Kevesebb előítélet

Egy olyan világban ahol a férfiak dominálnak sok az előítélet és a sztereotípia. Egyes dolgok annyira kényesek, hogy az emberek többsége fel sem fogja azt, hogy az adott dolog előítélet. Ilyen pl. néhány vicc a női nemről. Ha nem vagyunk elég figyelmesek arra, ahogy viselkedünk akkor sok esetben ez természetessé válhat az életünkben. Ha az anya és fia között mély kapcsolat van akkor a fiú észre fogja venni azt amikor egy ilyen fajta kijelentés zavarja az anyját vagy a körülötte lévő nőket. A fiú mindig az anyjától tanulja meg azt, hogy mi helyes és mi nem helyes.

3. Jól kommunikálnak

A férfiakkal ellentétben a nők jobban ki tudják fejezni magukat, ők jobban értenek a kommunikációhoz. Egy anya mindig jó példa a kommunikációra. Amikor egy fiú gyermeknek szoros kapcsolata van az anyjával, akkor az anya átadja ezeket a tulajdonságokat a fiának.

2. Tisztelet és méltóság

Egy fiú gyermek mindig az anyja példáját követi azt, hogy az anyja, hogyan reagál és, hogyan viselkedik egyes szituációkban. Egy fiú mindig az empátiáját fogja fejleszteni, mert az anyja szemszögéből látja a világot. Az anyák általában gondoskodóbbak és ezt tanítják meg a fiaiknak is.

1. Érzelmi intelligencia

A nőknek fejlettebb az érzelmi intelligenciája mint a férfiaknak, mert ők elsődlegesek a gyereknevelésben és átadják mindezt a gyermekeiknek. A nők érzékenyebbek és fogékonyabbak a gyerekek érzelmi állapotára és jobban reagálnak ezekre a dolgokra. Egy olyan fiúgyerek akinek az anyja érzelmi intelligenciával rendelkezik átveszi az anyjától ezeket a tulajdonságokat. Ő azt figyeli, hogy az anyja, hogyan reagál és megtanulja, hogyan értheti meg a többi embert. Egy fiú megtanulja, hogyan viselkedjen úgy mint az anyja és tovább fejleszti a saját érzelmi intelligenciáját.