A legtöbben nem tudják, mi a teendő, ha véletlenül levernek valamit a boltban!

Eltörtél egy olyan terméket a boltban ami üvegben van? Ne idegeskedj ezért és ne rohanj kifizetni!

Ha a kár nem a te hibádból történt, akkor nem vagy köteles azt kifizetni!
P.l rosszul érintettél meg egy üveget, leesett és eltört. Nézd meg, hogy a polcok előtt van-e védőrács, mert az nagyon fontos a termékek biztonsága miatt. Ha ilyen rács nem található, akkor a boltban dolgozó alkalmazottak a hibásak.

Vannak még más előírások is az áru elhelyezésére vonatkozóan, a távolság két polc között legkevesebb 1,4 méter kell legyen.

– 1,4 m – 100 négyzetméter alapterületig
– 1,6 m – 100-150 négyzetméter alapterületig
– 2 m – 150-400 négyzetméter alapterületig
– 2,5 m – 400 négyzetméter alapterületen

A biztonsági őr fenyegetni kezdett? Ne engedd, hogy a boltban dolgozó személyzet megfenyegessen! Ne feledd! Csak a bíróság kötelezhet rá, hogy kifizesd a sérült árut, nem kell ezt a dolgot rögtön megtenned!

Kérd el a dolgozóktól a panaszkönyvet és írd bele részletesen azt ami történt. Nagyon valószínű, hogy ettől megváltozik a bolt vezetőjének a hozzáállása.

Ha a bolt dolgozói nem hagynak békén a sérült áru miatt, akkor mondd azt, hogy megoldod ezt a problémát a bíróságon. Mond el, hogy benyújtasz egy panaszlevelet a fogyasztóvédelemhez.

Amikor egy boltban vásárolsz és véletlenül leversz a polcról egy olyan terméket, ami üvegben van, akkor ez a tetted büntetlen marad, ha tényleg baleset volt! Természetesen ha a kezedben volt az üvegben lévő termék és úgy esett le, azt már ki kell fizetned.