8 szokatlan dolog, amire használhatod a borotvahabot! Elképesztő, de tényleg nagyon hatásos!

Sokan nem tudják, hogy a borotvahab nagyon hasznos lehet a háztartásban is, több dologra alkalmas. Ma szeretnénk bemutatni nektek, mi mindenre használhatjátok a borotvahabot.

1. A fémfelületek ismét fényesek lesznek

Tegyünk egy kevés borotvahabot egy tiszta szivacsra, ezzel töröljük át a fémfelületeket. A régi edények, sőt még a hűtő is fényes lesz tőle.

2. Ha a körömlakk a körmünk mellé ment

Nem minden hölgy tud hibátlan manikűrt készíteni magának, vannak olyan esetek amikor a körömlakkból a körmünk mellé is jut. Ilyenkor tegyünk egy kevés borotvahabot a lakkos bőrre, hagyjuk állni pár percet, ezután szépen el tudjuk távolítani a körömlakkot a bőrünkről.

3. Ha a szőnyeg foltos lett

Tegyünk a foltra borotvahabot, majd egy törlőkendővel töröljük át. Hagyjuk a szőnyeget megszáradni, utána pedig porszívózzuk fel.

4. Bepárásodott tükör

Tegyünk egy szivacsra borotvahabot és ezzel töröljük át a bepárásodott tükröt, majd utána pedig egy száraz törlővel töröljük át. A borotvahab védelmet nyújt a párásodás ellen, ezért használhatjuk ablakok, szemüveg és üvegfelületek tisztítására is.

5. Az ékszerek fényesítése

A borotvahab nem tartalmaz durva részecskéket, ezért alkalmas az ékszerek fényesítésére. Kenjük át vele a kívánt ékszert, majd töröljük át egy száraz törlővel.

6. Nyikorgó ajtók

Amikor az ajtó nagyon nyikorog és nincs kéznél speciális olaj, akkor kenjük be a zsanérokat borotvahabbal és megszűnik a nyikorgás.

7. A tűzhely tisztítása

A borotvahab nagyon szépen tisztítja a felületeket és nem karcol. Ha a tűzhelyen rászáradt zsírfoltok vannak, akkor tegyünk rá borotvahabot, hagyjuk egy kicsit állni és töröljük le.

8. Festhetünk vele az ablakokra

Borotvahabbal nagyon szép mintákat festhetünk az ablakra, ennek főleg a gyerekek örülnek. A borotvahabhoz adhatunk ételfestéket, hogy színes mintákat tudjunk vele festeni és az ablakot is megvédi a párásodástól. Mikor a gyerek megunta a játékot, könnyen el tudjuk távolítani a borotvahabot, egy vizes törlőkendővel.