9 káprázatos takarítási tipp, amelynek nagy hasznát veszed a konyhában!

A konyhát kitakarítani nem könnyű feladat. Minden háziasszony arra törekszik, hogy minél előbb végezzen a takarítással. Ma mutatunk néhány tippet, amelyek a segítségedre lehetnek a konyhában!

1. A vízköves, foltos poharak, amelyek már nem csillognak, könnyen kitisztíthatóak. Meleg vízhez keverj ecetet és egy kis sót, ezzel mosd el a poharakat. Ha már nem olyan ragyogóak mint voltak, áztasd be ebbe a keverékbe és hagyd állni egy kicsit, majd tiszta vízzel mosd el.

2. Ha az edény belseje elcsúnyult, fénytelen, foltos, akkor tégy bele krumplihéjat, almahéjat és egy kevés ecetet, önts rá vizet és főzd fel. Hagyd egy kicsit állni az edényben, majd öntsd ki belőle és mosd el, az edény belseje olyan lesz mint újkorában.

3. Ha valamit odaégettél és nem tudod kisúrolni az edényt, önts bele szódabikarbónát és kevés ecetet. Hagyd állni egy kicsit, majd önts rá forró vizet, hagyd benne legalább félórát, így már könnyedén elmoshatod és a leégett ételnek nyoma sem lesz.

4. A hűtőszekrény belsejét legkönnyebben ecetes vízzel tisztíthatod meg, 1:1 arányban keverj össze ecetet és tiszta vizet, mosd ki vele a hűtőt.

5. Ha azt szeretnéd, hogy a lisztet és más hasonló élelmiszereket ne támadjanak meg az ételmolyok, tégy melléjük 1 fej fokhagymát.

6. A húsdarálót sokkal könnyebb kitisztítani, ha egy burgonyát ledarálsz benne, mielőtt elmosnád.

7. Ha kifutott a tej, szórj sót a tűzhelyre, így nem lesz olyan kellemetlen illata és sokkal könnyebben letörölhető lesz.

8. Ha odaégett valami az edénybe, tégy bele egy kis háziszappant, önts bele vizet és kezd el főzni. Miután hűlt egy kicsit a víz, könnyedén kimoshatod.

9. Hogy a kést könnyebb legyen megélezni, tedd pár pillanatra sós vízbe, hagyd így megszáradni és csak ezt követően élezd meg.