A fahéj nem csak a konyhában használható! Mutatunk 6 tippet, hogyan alkalmazd a kertben!

A nyár végének a kertészkedők nem örülnek, két okból sem, nem lesz egy darabig jó időben részünk, a kertek pedig elveszítik a pompás öltözéküket. Mivel még nem állt be a fagyos idő, van még lehetőségünk a kertünk ápolására, így még gyönyörködhetünk is benne.

Az időjárástól függetlenül senki sem szereti, ha a kert gazos, tele van száraz növényekkel, amelyeket bogarak lepnek el. Ma bemutatunk nektek egy kiváló megoldást arra, hogy egészséges növényzetű, szép kertetek legyen, ezt pedig a fahéj használata biztosítja.

Miért is javasoljuk a fahéjt?

1. Kiváló hatással bír a szúnyogok elriasztásában

A szúnyogok és a bogarak nem szeretik a fahéj illatát, ezért ha a kerti növények köré fahéjt szórunk, védelmet nyújt a bogarak ellen. A fahéjt használhatjuk akkor is, amikor a családdal grillezünk a bogarak elriasztására.

2. Gomba ellenes hatás

A szakértők véleménye szerint a gombák nem fogják megtámadni a növényeket, ha a körülöttük lévő talajt fahéjjal szórjuk be.

3. Védelmet nyújt a hangyákkal szemben

A fahéj illata elriasztja a hangyákat, ezért messzire elkerülik.

4. Felgyorsítja a növények növekedését

Szórjunk egy kevés fahéjt a növények gyökerére mielőtt elültetjük, hogy felgyorsítsa a növekedést.

5. A sérült növényeknek is jót tesz

Szórjunk egy kevés fahéjt arra a helyre, ahol a növény sérülése van, gyógyítja és megelőzi a további sérülések kialakulását.

6. Védi a növényeket

Az elültetett magvak számára is védelmet biztosít. Szórjuk meg a cserépben lévő földet fahéjjal, így a magvak védve lesznek a betegségektől.

Most már ti is ismeritek a fahéj jótékony tulajdonságai,t ezért használjátok bátran a kertetekben.