Végre kiderült: Ezért olyan különleges, akinek 0-ás a vércsoportja!

Egy kutatás megállapította, hogy a vércsoportok között a 0-ás több szempontból is különleges. Aki ebbe a csoportba tartozik, nem közel sem nevezhető átlagos embernek. Máris mondjuk, hogy miért!

Ha a történelem nagy személyiségeinek vércsoportját megnézzük, azt láthatjuk, hogy a legnagyobb alakok ezzel a vércsoporttal születtek. A vezetési képesség, a társadalomban betöltött meghatározó szerep a 0-ás vércsoportúak sajátossága. Egyszerre több dologgal is képesek foglalkozni, rengeteg az energiájuk, ám a stressz gyakran agresszívvá vagy éppen hiperaktívvá teszi őket.

A 0-ás vércsoportúak számára különösen fontos, hogy egészséges életmódot folytassanak és mondjanak le káros szokásaikról, melyek növelik a stressz szintjét. Odafigyeléssel megelőzhető náluk az elhízás és a pajzsmirigy betegség is, melyekre különösen hajlamosak. Az ebbe a vércsoportba tartozóknál a többihez képest jóval magasabb gyomorsav szintet figyeltek meg, ami növeli náluk a gyomorfekély kockázatát.

Japánban olyannyira nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek a vércsoportnak, hogy gyakran állásinterjúkon is figyelembe veszik. Nem ez az egyetlen ország a világon, ahol a 0-ás vércsoportba tartozó embereket átlagon felül felelősségteljesnek, jó vezetőnek, koncentráltnak és lekiismeretesnek tartják.

Stressztűrő képesség szempontjából azonban a 0-ás az egyik leggyengébb vércsoport. Az ilyesfajta terhelést ezek az emberek haraggal, mély érzelmek életre kelésével tudják csak elviselni. Közülük sokan fordulnak a szerencsejátékok felé, mert szükségük van az extra adrenalinra, a kockázatra, kihívásokra.

A tudományos vizsgálatok szerint egy 0-ás vércsoportú embernek az egészsége megőrzéséhez még fontosabb a rendszeres sport, mint a többi vércsoportba tartozóknak. Heti 3-4 alkalommal javasolt számukra az edzés.

Amire kiegyensúlyozottságuk szempontjából ügyelni kell, az a pénz. Hajlamosak hajszolni mindenáron, ez pedig fizikailag és lelkileg is tönkreteheti őket. A 0-ás vércsoportú ember tud nagylelkűen adni, de csak olyan ésszerű keretek között, hogy saját anyagi biztonsága ennek ne lássa kárát.

Feltöltődni relaxálással, romantikával, passzív kikapcsolódással tudnak igazán. Egy szerelmes hétvége vagy nyaralás teljesen feltölti őket pozitív energiákkal.