A jó házasság nagymértékben a feleségtől függ! Az okos asszonyokat a férjük soha nem akarja elhagyni!

A legfontosabb dolog amit egy feleségnek meg kell értenie és el kell fogadnia az, hogy a férj sohasem fogja a virágokat és a madarakat csodálni, kivéve, ha rajong a természetért.

A feleség arra kell törekedjen, hogy ő legyen az aki kézbe veszi a dolgokat, mert 90 százalékban tőle függnek a családi kapcsolatok és a családi légkör.

1. Az érzelmek nevelése

Egy feleségnek mindig bizonyítania kell az érzékenységét még akkor is, ha a férj erre nem reagál, akkor is észreveszi. Nagyon sok hölgy attól szenved, hogy a férj nem figyel rá, nem foglalkozik vele, amikor pedig már gyerek is van, akkor minden figyelem a gyerekre irányul.

Kedves feleségek, ne essetek ebbe a hibába, a férfiak igaz, hogy keményebbek, de sok esetben szégyellik vagy nem tudják kimutatni az érzéseiket.

Ha a férj nem mutatja ki az érzelmeit, a feleség akkor sem kell hasonlóan viselkedjen mint ő, ne éreztesse, hogy a gyerek fontos, a férj azonban nem. Mert akkor a férj féltékeny, rosszindulatú lesz és elhidegül a feleségétől.

Ilyen esetben a férfi egy másik nőnél fogja keresni a boldogságot, mert szüksége van rá, ezért kell a feleségnek odafigyelnie rá, mert akkor a férj is így fog viselkedni a feleséggel.

Egy hölgy mondja el a férjének azt, hogy mennyire jó érzés amikor a férj átöleli őt, kérdezze meg tőle azt, hogy észre vette-e, hogy új blúz van rajta, és tudassa vele, hogy ő a legboldogabb nő a földön. Az ilyen jó szándékú viselkedés jó hatással van a férjre, mert így érzi azt, hogy ő mennyire fontos a felesége számára, még akkor is, ha vannak gyerekeik.

2. Nemet kell mondani a nehézségeknek és a negatív érzéseknek

Egy feleségnek mindig oda kell figyelnie a külsejére, az egészségére és a lelkivilágára. Ha mindig fáradt, ideges és nem törődik magával, akkor az konfliktusokat von maga után. Ha a családon vezeti le egy feleség az idegességét, akkor előbb, utóbb egészségügyi panaszai lesznek, ezért nem szabad hagyni, hogy a negatív érzelmek eluralkodjanak. Egy nőnek mindig legyen ideje és pénze arra, hogy adjon magára.

Ha egy feleségnek problémája van az alakjával, akkor kérje meg a férjét, hogy segítsen neki, mondja azt a férjének, hogy én nélküled nem boldogulok, mert így a férj nem azért fog segíteni, mert kötelező.

3. Drágám én annyira vártalak

Drágám én annyira vártalak, mert ezt a munkát nem tudom egyedül elvégezni. Ilyenkor a férj elnézést fog kérni és el fogja végezni azt a dolgot, amire a felesége kérte, még akkor is, ha fáradt. Ha a feleség kiabálni kezd, már akkor amikor a férj belép az ajtón, akkor a férj ideges és rosszindulatú lesz.

Ugyan ilyen hangnemben fog válaszolni a feleségének vagy fogja magát és elmegy, mert ilyen fogadtatásban volt része amikor hazaért.

Ilyen esetekben először a férjjel kell foglalkozni, vacsorát adni neki, hagyni kell, hogy pihenjen egy keveset, majd csak azután kell őt megkérni különböző dolgokra. Szépen, türelmesen meg kell kérdezni tőle, drágám mi a véleményed, hogyan kellene ezt csinálni?

4. Én vagyok a felelős mindenért

Egy nő soha ne legyen erős és ne ő legyen a felelős mindenért, mert ez rossz hatással van a családra és rá is.

Ha egy feleség mindent magára vállal, akkor a férj egy idő után ezt elfogadja és többé a felesége nem lesz nő az ő számára. Egy nő vonzó a férfi számára, egy partner akiért ő a felelős, ezért hadd legyen ez a férfi dolga. Minden konfliktushelyzetre van megoldás, csak egy nő a megoldást kell keresse.

Ha egy feleség egyből elmondja a férjének az összes dolgot ami zavarja őt, akkor lehet, hogy olyan szavakat is fog használni, amit nem kéne és erre a férj is durván fog válaszolni, sőt elhidegüléshez is vezethet.

5. Ki lehet makacs

A makacsság rosszat tesz a házasságnak, egy ideges, makacs férfinak nagyon nehéz a személyisége. Ilyenkor egy feleség indirekt módon kell beszéljen vele és a következőt kell mondania: neked teljesen igazad van, de csinálhatnánk egy kicsit másképp? Emlékszem rá, hogy ezt és ezt mondtad erről a dologról, nekem ugyanaz a véleményem róla.

Amikor a házaspár egyforma módon gondolkodik a férj díjazza azt, de ha a feleség azt mondja, hogy nem én másképpen fogom csinálni, akkor a férj még mérgesebb lesz.

Ha a feleség egyre többet emlegeti az ő pozícióját, a férj annál negatívabban reagál a kapcsolatukra. Mindig a férj kell legyen a családfő. Ha a feleségnek nagyobb a fizetése mint a férjnek, ne sértse meg ezzel a párját. Mondja el neki szépen, hogy drágám nem te vagy a hibás, ilyen az élet. Te vagy drágám a legokosabb és a legtapasztaltabb, rám csak rám mosolygott a szerencse. Ezzel együtt említse meg a feleség azt a munkát is, amit a férj végez. Mondja el, hogy az milyen fontos és tudja, hogy jól végzi a dolgát.

A nő olyan mint egy barométer, maximálisan érzékeny arra ami a családban történik. A családi légkör mindig attól függ, hogy mennyire elégedett a férj önmagával és a feleségével.