A lányom már 36 éves, de még nem akar gyereket, a menyem is így van vele, félek egyszer sajnálni fogják

A lányom már 36 éves, hosszú ideje férjnél van, de nem akarnak gyereket. Mikor az unoka téma szóba kerül, mindig azt mondja, hogy nekik egyenlőre nincs idejük egy gyerekre.

Megértettem egy ideig, hogy így gondolkodnak, mert meg kellett alapozniuk a jövőjüket. Mindketten dolgoznak, de már saját lakásuk van, autójuk, sokat utaznak, az anyagiak már nem jelenthetnek problémát.

Nemrégiben nálam volt a lányom, ekkor meséltem neki, hogy a szomszédasszonynak most született meg a második unokája. Ő erre csak legyintet egyet, gratulál, de neki még nincs erre ideje. Félek tőle, hogy egyszer bánni fogja, hogy nem volt ideje az anyaság csodás érzésére, de akkor már késő lesz.

A fiam nemrég megnősült, az ő felesége még csak 28 éves, de már most kijelentette, hogy ne is kérdezzük, mikor jön az unoka, mert ő nem anyatípus. Ők szeretnék bejárni a világot, majd talán pár év múlva, ha úgy hozza az élet, jöhet a gyerek, de ha nem lesz, az se baj.

Tartok tőle, hogy nem tapasztalhatom meg, milyen remek érzés nagymamának lenni, de attól még jobban félek, hogy a gyerekeim később megbánják a döntésüket.