A méreg csak a fejedben létezik!

Régen Kínában, ha egy lány férjhez ment, akkor a férje házában lakott, ki kellett szolgálnia őt és az anyósát is. Ma egy érdekes esetet mesélünk el nektek.

Történt egyszer, hogy egy lány az esküvő után már nem tudta elviselni az anyósa viselkedését vele szemben, mert semmi sem volt jó amit ő csinált, ezért úgy döntött, hogy megszabadul tőle.

A lány elment az apja barátjához, aki gyógyfüveket árult és elpanaszolta a bánatát.

– Nem bírom elviselni az anyósomat! Arra szeretnélek megkérni, hogy segíts nekem.
– Miben segíthetek? – kérdezte az eladó.
– Azt akarom, hogy adj nekem valamit amivel megmérgezhetem az anyósomat, hogy megszabadulhassak tőle.

A férfi gondolkodott egy kicsit, majd a következőt mondta:

– Rendben, segítek neked, de két dolgot meg kell értened. Ne mérgezd meg az anyósodat csak úgy hirtelen mert a körülötted élő emberek rá fognak jönni, hogy te voltál. Adok neked néhány olyan növényt amely lassan megöli az anyósodat, így senki sem fogja tudni, hogy te voltál.

Másodszor pedig azért, hogy elterelj minden gyanút magadról, meg kell tanulnod tisztelni , szeretni, és türelmesnek lenni az anyósoddal, így senki sem fog téged gyanúsítani amikor ő meghal.

A lány beleegyezett, megfogadta a gyógynövényárus tanácsait, majd a tőle kapott gyógynövényekből minden nap tett egy keveset az anyósa ételébe. Megtanult uralkodni magán, hallgatott az anyósára és tisztelte őt.

Az anyósa látván, hogy a menye megváltozott vele szemben, tiszta szívből megszerette őt. Mindenkinek azt mesélte, hogy neki van a legjobb menye.

Egy fél év elteltével anya – lánya viszonyba kerültek egymással. Egy napon a lány visszament a gyógynövényárushoz és ezt mondta:

– Nagyon szépen kérlek mentsd meg az anyósomat attól a méregtől amit adtam neki, már nem akarok megszabadulni tőle. Megváltozott, ő lett a legjobb anyós és szeretem őt.

A férfi így válaszolt:
– Nyugodj meg, nem adtam én neked semmilyen mérget! Az amit eladtam neked csak néhány fűszer volt. A méreg csak a te elmédben létezett, de sikerült megszabadulnod tőle.