A szomszédasszonyom több kiló konyhasót vásárolt, nem tudtam mire használja, de elárulta a titkát!

A sót már 4-5 ezer évvel ezelőtt ismerték és a mai napig használjuk, nap mint nap, nem csak az ételek ízesítéséhez. Az emberek már kitapasztalták, hogy a só egy olyan termék, amelynek nagy hasznát vesszük takarításkor.

Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány hasznos ötletet a só felhasználásával kapcsolatosan

1. Só használatával eltávolíthatjuk az öntöttvasból készült edényekbe lerakódott zsírt és piszkot. Öntsünk egy pohár sót az edény aljába, majd egy konyhai szivaccsal dörzsöljük át a felületet, addig amíg tiszta nem lesz, ezután pedig mossuk el az edényt a megszokott módon.

2. Szórjuk meg sóval a vágódeszka felületét, majd dörzsöljük be egy fél citrommal. Hagyjuk, hogy a fa beszívja ezt a keveréket, majd mossuk el a vágódeszkát.

3. Készítsünk sós oldatot, majd öntsük a vázába és rázzuk jól össze. Így könnyen eltávolíthatjuk a zöld lerakódásokat a váza faláról és az aljáról.

4. Keverjünk össze 1/2 pohár sót 3 liter vízzel, majd öntsünk hozzá mosogatószert és ezzel a keverékkel töröljük át a csempét és a fugákat.

5. Keverjünk össze 1 kanál sót, 1 kanál ecettel majd ebből a keverékből öntsünk a csészében lerakódott tea vagy kávéfoltokra. Hagyjuk egy kis ideig állni, majd mossuk el a csészét a megszokott módon.

6. Már több kávéfogyasztó személy is kitapasztalta, ha tesz egy kevés sót a kávéjába, akkor nem érezhető a kávé kesernyés íze.