A tudósok szerint ha nehezen ébredsz reggelente, benned egy élő zseni lakozik!

Ha te is az a típusú ember vagy, aki alig tud kikelni reggelente az ágyból, akkor most eláruljuk neked, hogy ennek is meg van a jó oldala. Egy az Elsevier által végzett kutatás szerint az intelligencia már azzal is mérhető, hogy ki milyen könnyen ébred fel.

Aki reggelente többször leállítja az ébresztőjét és nem kel ki rögtön az ágyból, az intelligensebb mint a többiek. Az ébresztőóra leállítása után ezek az emberek még néhány percre visszaalszanak, ez azt is jelenti, hogy remekül tudnak alkalmazkodni különböző helyzetekhez.

Azok akik nehezen ébrednek reggelente tudják, mire van szüksége a szervezetüknek és mivel érzik, hogy még kell néhány perc alvás, ezért a sietés helyett inkább a pihenést választják. Ez is az intelligenciájukat bizonyítja! A tudósok szerint ezek az emberek sokkal kreatívabbak és ambiciózusabbak, könnyen veszik az akadályokat és nagyon kitartóak.

Mi több egy másik kutatás is igazolja azt a tényt, hogy aki reggelente nehezen ébred fel, az egy valódi zseni! 1998-ban a Southampton Egyetem is vizsgálta a témát. A tudósok kutatásai szerint azok az emberek, akik este 23 óra után alszanak el és reggel 8 óra után ébrednek, több pénzt keresnek, mint azok akik korán fekszenek és reggelente korán ébrednek. Sőt a későn ébredők sokkal vidámabbak.

Ezért ne csüggedj, ha reggelente nem tudsz rögtön kikelni az ágyból! Azonban arra figyelj, hogy aludj eleget, a szakértők szerint a felnőtteknek legalább 7 – 9 óra alvásra van szükségük naponta ahhoz, hogy kipihenjék magukat.

Következő alkalommal mikor leállítod az ébresztőt, ne érezz emiatt bűntudatot, te csak egyszerűen intelligensebb, kreatívabb és vidámabb vagy a többieknél!