Aki szereti a kifőtt tésztát, annak mindenképpen ismernie kell ezeket a trükköket! Már csak azért is, mert az emberek többsége NEM is hallott ezekről…

Még az olyan egyszerű ételeket is, mint a kifőtt tészta el lehet készíteni pocsékul. Miután viszont kipróbáltam az olasz tésztát, sokkal jobban kedvelem a makarónit, mint előtte.

Azért, hogy a kifőtt tésztának valóban fenséges íze legyen, nem árt tudni néhány apró, de annál fontosabb dolgot. Ezek tudatában nagy esélyed lesz olyan finom makarónit készíteni, mintha egyenesen Olaszországban lennél!

Hogyan készül az igazán finom makaróni?

Az első szörnyű hiba, amit elkövetnek, az az, hogy a megfőtt tésztát tésztaszűrőbe öntik. Sose tedd a makarónit a tésztaszűrőbe! Ettől csak ragacsos lesz és kevésbé finom!

Persze nem ragad majd össze, ha hideg vízzel leöblítjük, viszont ettől az íze sem lesz jobb, éppen ellenkezőleg…

A következő lépés, amit az emberek többsége pontosan így tesz meg. Ráöntjük a szószt a kész kifőtt tésztára. Mert az egyszerű. De mi is lesz a végeredménye ennek a mutatványnak? Rettenetes íz. Sose öntsük rá a kifőtt tésztára a szószt! Tilos!

Jó tudni néhány titkot ahhoz, hogy a tészta valóban mennyeire sikerüljön. Rögtön azután, hogy a tészta kifőtt, tegyük bele egy mély serpenyőbe, amiben előzetesen már elkészítettük a forró szószt. Egy erre a célra szolgáló szűrőkanállal vegyük ki a tésztát, és így tegyük bele a szószba.

A legkisebb lángon főzd kissé össze a tésztát a szósszal

Ha szükséges, a tészta vizéből egy keveset adj a szószhoz. Víz helyett tehetsz bele vajat is, ettől a tészta nagyon finom lesz!

Adj a tésztához reszelt parmezán sajtot, illetve mediterrán fűszereket. A bazsalikom a legjobb, de a kakukkfű is jó választás.

A parmezán sajt, melyet a forrásban lévő szószhoz adunk rögtön elolvad. Hogy a végeredmény még finomabb legyen, a tálalás előtt még egyszer reszeljünk rá sajtot.

Nézzed meg az alábbi videót arról, hogy hogyan kell helyesen kifőtt tésztát készíteni. Igazából minden egyszerű!

Most már te is képes leszel ezt az egyszerű ételt fejedelmi módon elkészíteni. Miért vonnád meg magadtól a finom ételek nyújtotta örömöket és készítenél íztelen ételeket, ha készíthetsz ilyen fenséges dolgokat is?

Ne feledd el elmesélni barátaidnak, ismerőseidnek az igazi olasz tészta trükkjeit, biztosan őket is érdekelni fogja.